“Makamların Amacı Dışında Kullanılmasına Karşıyız”

Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras düzenlediği toplantıda Eczacılar Odası'nın yeni hedeflerini açıkladı.

“Makamların Amacı Dışında Kullanılmasına Karşıyız”

Düzenlediği toplantıda, sağlık hizmetinin ihmal kabul etmediğini vurgulayan Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, "Eczacılar 24 saat hizmet eden sivil toplum kuruluşlarıdır. Elbette çeşitli sıkıntılar yaşanıyor ama tüm eczacılar gece nöbetini şeref kabul eder, vatandaşımıza seve seve hizmet eder. Şimdiye kadar çalışmalarımızı basına duyurmamıştık bugünden itibaren Kahramanmaraş Eczacılar Odası, hem meslek içi bilgilendirme akademik toplantıları hem de yaptıkları sosyal hizmetleri sizlerle paylaşacak. Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş'ta eczacılık görevi yapanlar Dünya'daki eczacılığın ne durumda olduğunu bilsin. Dünya'nın diğer yerlerinde eczacılık nasıl daha iyi yapılıyorsa biz onu alalım, ilimizdeki eczacılara duyuralım, gösterelim istiyoruz. Böylece ilimizdeki eczacılar, eczacı dünyasını yakından takip edecekler. Dünya'nın diğer yerlerindeki güzellikleri ilimizi getirmeyi hedefleyen bir oda olacağız inşallah." dedi.

Görevlerinin farkında olduklarını belirten Aras, "Hizmet sektöründe çalışmalar yaptığımız için sağlık kontrolleri, diyabet, obezite gibi konularda vatandaşlarımızın bize ihtiyaç duyacağı tüm alanlarda sürekli bir çalışma içinde olacağız." dedi.

Tarafsız bir meslek odası olmayı hedeflediklerini ifade eden Aras, "Odamızda her siyasi görüşten insanlara yetkiler verdik. Çünkü sosyal anlamda aktif, ülkemize ve ilimize pozitif katkı sağlayan herkes odamızın hizmet gücünü bir üst seviyeye taşır. Şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla oda başkanları başkan olduktan itibaren makamlarını siyasi şov ve kavga merci haline getiriyorlar. Biz bu yanlışı tekrarlamayacağız. Elbette Sivil Toplum Kuruluşlarının eksik ve yanlışları dile getirmek gibi bir görevi vardır ama bu gücü siyasi hesaplaşmaya, birileriyle kavga etmeye kullanırsanız ne mensup olduğunuz meslek camiasına ne de ülkenize bir faydanız olmaz. Biz bu makamların, koltukların amacı dışında kullanılmasına karşıyız. Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir arada çalışan bir kuruluş olmak istiyoruz. Mesleğimizde ve alanlarımızda atılımlar yapmayı hedefliyoruz. Allah yardım ederse, çok güzel projeler icra edeceğiz." dedi. (SAFA GAYRET)



1

Büyükşehir’den Eylül Ayında İhtiyaç Sahiplerine 17 Milyon TL’lik Nakdi Destek

2

Özel Gereksinimli Şerefcan’ın Ulaşım Sorunu Büyükşehir’le Çözüldü

3

KMTSO Başkanı Buluntu: “İş Dünyamızın Sesi Olmaya ve Yükünü Hafifletmeye Devam Edeceğiz “

4

Kahramanmaraş İstiklal Spor, Maçlarını Avşar Yerleşkesinde Oynayacak

5

KSÜ’den 7 Öğretim Üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde