Göksun
Gündem 16.11.2015 11:56:38 0

Göksun'da 4. Elma Festivali Yapıldı

Göksun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve "Meyvenin Âlâsı, Göksun'un Elmas'ı” temasıyla gerçekleştirilen Göksun 4. Elma Festivali büyük bir katılımla yapıldı.

Festival, Göksun Belediyesi önünden yürüyüşle başladı. İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçe protokolü, davetliler ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Ayhan Taner Ekici bulvarı üzerinden yürüyerek çevre yola ulaştı. Burada Kaymakam Ayhan ve Başkan Aydın, yolcu otobüsündeki vatandaşlara Göksun Elması hediye ederek hayırlı yolculuklar diledi. Yürüyüş festivalin yapılacağı Belediye İş Merkezi Meydanında son buldu.

Kaymakam Cengiz Ayhan, festivalde yaptığı konuşmada, Göksun'un ülke genelindeki üretim kapasitesi açısından sayılı il ve ilçeler arasında yer aldığını söyledi.

Düzenlenen bu etkinlikle Göksun Elmasını, ülke çapında ve ihraç edildiği ülkelerce tanınan, bilinen, talep edilen ürün haline getirmeyi ve bir marka değer oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Ayhan, şunları kaydetti:

"İlçemizde, birçok çeşitlilikte 1 buçuk milyon elma ağacı bulunmaktadır. Her geçen gün üretim kapasitesi artmakta, yeni elma bahçeleri kurulmakta ve yeni yatırımcılar gelmektedir. Tarımsal ürün olarak elmamız birçok çiftçimize, köylümüze ve ilçemize büyük bir ekonomik katkı sağlamaktadır. Desteklerle ve yapılacak tanıtımlar ile yetiştirilen elmanın üretimini arttırmayı ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedeflemekteyiz."

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'da yaptığı konuşmada, Göksun'un, tarihi geçmişi ve doğal güzelliklerinin yanında, son yıllarda yetiştirdiği birçok tarım ürünü ile de adından söz ettiren bir ilçe haline geldiğini söyledi.

Bu ürünlerin başında, rengi, aroması ve tadıyla ihracatta tercih edilen Göksun Elmasının geldiğini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

"İlçemizde yaklaşık 32 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının yıllık rekoltesi yaklaşık 45 bin ton civarındadır. İlçemizin iklim koşullarına bağlı olarak gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle özellikle elmaya renk veren `antesion` oluşumunda ilçemiz üstün özelliklere sahiptir. Bu nedenle Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olmaktadır. İşte bu nedenle Göksun`da üretilen ''Red Chief'', ''Starkrimson'' ve ''Starking'' çeşidi elmalar, ihracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde Göksun Elması olarak talep edilmektedir.

Göksun'da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılmasının en önemli aktörlerinin üreticiler olduğunu belirten Başkan Aydın, şöyle devam etti:

"Göksun'da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılıyorsa, bu üreticilerimizin özverili çalışmaları ve emeklerinin ürünüdür. Onlar, gecelerini gündüzlerine katarak yıl boyu verdiği emeklerin sonunda, elmas değerinde elmalar üreterek ilçemizin tanıtılması ve ekonomisine katkı noktasında üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar. İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizlerde, elde edilen bu ürünlerin en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak sureti bu festival çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz."     

Başkan Aydın, ülkemizde yaşanan terör olaylarına da değindiği konuşmasında, "Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristler tarafından yola daha önceden tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan, Türkoğlu'lu hemşehrimiz 23 yaşındaki J. Uzman Erbaş İbrahim Bağcı'ya Yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Festival'de Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı'da birer konuşma yaptılar.

Festivale katılamadığı için telgraf gönderden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak ve Nursel Reyhanlıoğlu, Türk Parelenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam'ın mesajları da okundu.

 Konuşmaların ardından festival kurdelesi kesilerek, protokol üyeleri festival kapsamında açılan stantları ziyaret ederek bilgiler aldı.

Festivale, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Atalar, Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Gezginç, Afşin Belediye Başkan Vekili Adnan Özdemir, Kamu Kurum Amirleri, KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, elma üreticileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Festival, en iyi kırmızı ve en iyi sarı elma kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye güren üreticiler ile festivale katkı sağlayan sponsor ve katılımcılara ödül ve belgelerinin verilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler P...

Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu gelec...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

27.2° / 11.4°

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosyal Dokunuş

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyesi

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hedefleniyor

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmaraş

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söylediği Gazze söylemleri Gerçeği Yansıtmıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalball Takımı 1. Lig’e Yükseldi

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Taçlanacak

Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ Sathi̇ Kaplama Aracı ekledi̇

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun Ziyareti

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her Gün

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm şart”

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura heyecanı yaşandı

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan Dönemi Başladı

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi