“Kimden Gelirse Gelsin Zulmün Karşısındayız”
Gündem 24.11.2015 15:34:17 0

“Kimden Gelirse Gelsin Zulmün Karşısındayız”

Genç Memur-Sen Kahramanmaraş Başkanlığı, düzenlediği protestoda Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye Devlet Başkanı Esed'e çağrıda bulundu.

Konuşmasına "Bugün mazluma sahip çıkma günü" diyere başlayan, Genç Memur-Sen Kahramanmaraş Başkanı Ali Köse, "Bugün Esed`e, Putin`e, DAEŞ`e, İran`a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz. Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ`le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya`nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran`ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya`yı, Katil Esed`i, Bayırbucak Türkmen terini yok etmeye yönelen saldırılan ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz." dedi.

"İNSANLIK BİR OLURSA, ZÜLÜM YERLE BİR OLUR"

Zulmün kimden geldiğinin önemsiz olduğunu ifade eden Köse, "Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye`de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Biz bütün insanlığı; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Buradan, başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları, ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bayırbucak`ta, Türkmen Dağı`nda, Suriye`de olanlardan ''bize ne'' diyemeyiz. Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada Sultan Abdulhamithan'ın bize emanet ettiği Türkmen kardeşlerimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya`nın zulmüne terk edilemez." dedi.

"KAHROLSUN ZALİMLERE DESTEK VERENLER

Tüm mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Köse, "Başta Bayırbucak olmak üzere, Sincan Uygur Özerk Bölgesi`nden, Karabağ`a, Arakan`dan Filistin`e kadar, bütün mazlumların yanında olduğumuzu, zulmü bitirmeye kararlı olduğumuzu haykırıyoruz. Türkiye`nin gençleri olarak, bu katliamlara, ortaklarına, Esed`e ve Rusya`ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz: Zalim Rusya, piyonun Esed`i, katil Esed`i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed`i Kremimde misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek. Genç Memur-Sen olarak, güç odaklarının uluslararası çıkarlarına, silah tüccarlarının kâr hırslarına, zalimlerin kan emici heveslerine karşı masum çocukların, mazlum insanların yanında olmaya, arkasında durmaya devam edeceğiz ve hep birlikte haykıracağız; Yaşasın çocuklar, kahrolsun zalimler, Yaşasın insanlık, kahrolsun katiller, Yaşasın mazlumlar için direnenler, kahrolsun zalimlere destek verenler. Yaşasın, zalimler için cehennem." dedi.

Açıklamalarının ardından grup olaysız dağıldı. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

15.2° / 7.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı