Bu yolda Her yıl Yüzlerce Kaza Oluyor

Bu yolda Her yıl Yüzlerce Kaza Oluyor

Kahramanmaraş'ın Batı Mahallelerine giden ve tahmini yolun 17. kilometresinde bulunan köprüde yaşanan kazalar hakkında Fatmalı Mahallesi Sakinlerinden Murat Kavun gazetemize açıklamalarda bulundu.


Söz konusu yolun aşırı virajlı ve dar olduğunu vurgulayan Fatmalı Mahallesi Sakinlerinden Murat Kavun, "Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Batı Mahalleleri Yolunda bulunan bir dere köprümüz var. Buradan her gün binlerce araç geçiyor ve haftanın hemen hemen çoğu günü kaza oluyor. Yağmurların başlamasıyla yine geçtiğimiz günlerde 3'ü çocuk 5 yolcunun bulunduğu, Murat Ceyhan kontrolündeki araç kayarak dereye yuvarlandı. Mehmet Ceyhan ve Murat Ceyhan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Murat Ceyhan'ın abisi Mehmet Ceyhan'ın hala hayati tehlikesi devam ediyor. Yolun aşırı derecede virajlı ve dar olması her an tehlike saçıyor. Yılardır burada sayısız kaza oluştu." dedi.

KAVUN: BU YOLUN DÜZELTİLMESİ İÇİN DAHA KAÇ CAN VERMELİYİZ?

Bu tehlikeli yola alternatif olmadığını vurgulayan Kavun, "Bu yoldan günlük mecburi olarak geçen Fatmalı, Kale, Zeytindere, Hartlap, Karadere, Sır, Dereboğazı Mahallelerindeki vatandaşlar ve toplu taşıma araçları bu yolu kullanıyorlar. Alternatif bir yol olmadığı için yıllardır yüzlerce insanın canı yandı, ilerleyen günlerde kar yağacak don olacak daha korkunç kazalar yaşanacak, insan canı bu kadar ucuz mu? Bu yolun düzeltilmesi için daha kaç can vermeliyiz?" dedi.


YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Bu yol hakkında yetkililerin çalışma yapmadığını iddia eden Kavun, "Hiçbir an boş kalmayan bu yolda yetkililer incelemede bulunmuyor ve çare aramıyor, ne kara yollarından, ne valilikten, ne belediyeden hiçbir yetkili bu konuda bir çalışma yapmadı. İstanbul'a 3. köprü yapılıyor biz yılardır küçük bir köprüye bir önlem alamadık, bu kadar zor mu neden ilgilenmezler anlamıyorum. Yetkililerden yardım eli uzatmalarını rica ediyoruz en azından köprü biraz genişletilse veya bir bariyer yapılsa hiç değilse köprüden uçma tehlikesi olmaz insanlar artık buradan geçerken neredeyse durup geçiyorlar. İster istemez kazalara tanık olunca tedirgin oluyorlar çok mu bir şey istiyoruz bilmiyorum, yetkililerin bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz." dedi. (SAFA GAYRET)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi