‘Bir Fikir Olarak Avrupa' Konferans Serisi Devam Ediyor

‘Bir Fikir Olarak Avrupa

25 Aralık 2015'te Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasının 10'uncu yılı kutlanacak.

Müzakerelerin yıldönümü yaklaşırken, Türkiye-AB ilişkilerini masaya yatıran "Bir Fikir Olarak Avrupa" konferans serisi devam ediyor. T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) ile İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen konferanslar kapsamında 21 Aralık'ta Emre Gönen, 23 Aralık'ta ise Prof. Dr. Beril Dedeoğlu birer konuşma yapacak.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasının 10'uncu yıldönümü 25 Aralık 2015'te kutlanıyor. 1963'ten beri devam eden inişli çıkışlı ilişkiler 2005'te tam üyelik müzakerelerinin başlamasıyla yeni bir ivme kazanmıştı. KDK ile İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Bir Fikir Olarak Avrupa" konferans serisi Türkiye-AB ilişkilerini mercek altına alıyor. Bu kapsamda 21 Aralık 2015 Pazartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları programı kurucusu Emre Gönen Türkiye-AB ilişkilerinin son durumunu değerlendiriyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampusu Konferans Salonunda düzenlenecek olan etkinlikte, 10 yıllık süreçte yaşanan gelişmelerin yanı sıra siyasal krizler, ekonomik kriz ve Avrupa'da giderek yükselen aşırı sağ, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ile göçmen sorununun Türkiye-AB ilişkilerine etkisi ele alınacak.

Serinin 8'inci konuşmacısı ise Türkiye'nin eski Avrupa Birliği Bakanı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu oluyor. Dedeoğlu, 23 Aralık 2015 günü İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampusu Konferans Salonunda tam üyelik müzakerelerinin 10'uncu yılında Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin bir konuşma yapacak. 

Çok merkezli dünyanın ortak kesişim merkezlerinden biri olan İstanbul'dan Avrupa'yı okumak ve anlamlandırmak amacıyla, Avrupa ile ilgili çalışmalar yürüten entelektüel, sivil toplum önderleri ve karar alıcıların konuk edildiği bu seride daha önce Gil Anidjar, Susan-Buck Morss, Ian Almond, Nilüfer Göle, Abdulvahab El-Efendi, ve Maha Azzam Türkiye'de ağırlandı. (HABER MERKEZİ)



Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”