Tekstil İhtisas Organize Sanayi
Gündem 15.01.2016 17:42:13 0

Tekstil İhtisas Organize Sanayi'nin Planı Hazır

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti kurulması planlanan Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklama yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basına verilen bilgiler aşağıdaki gibidir.

-Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için Kahramanmaraş Valiliği tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 15.02.2013 ' tarihinde başvuru yapılmıştır.

-Başvuru üzerine 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri kanunu ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğine göre bakanlık temsilcilerinden oluşan Yer Seçimi komisyonu ilimizde, araştırma ve incelemelere bulunmuşlardır.

-Yer Seçimi Komisyonu tarafından önerilen alan 09.12.2014 tarihinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yeri olarak uygun bulunmuştur.

-11.05.2015 tarihinde, Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının iştiraki ile Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu  tamamlanmıştır.

-Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İlimiz Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çınarlı, Çiğli ve Yeniyurt  Mahalleleri arasında kalan ve halk arasında Tomsuklu olarak anılan mevkide,  4.970.099,88m2 ' lik alandan oluşmaktadır.

-Söz konusu alanın 2.433.929,49m2 ' si vatandaşa ait olup kamulaştırma aşamasındadır. Geriye kalan 2.536.170,39m2 alan da mera ve hazine arazisidir.

- Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetince yapılan ön çalışmalar neticesinde, taslak bir İmar planı oluşturulmuştur. Oluşan bu taslak İmar planına göre 73 adet imar parseli oluşmuştur . Bu imar parsellerinin, 62 adet Sanayi parseli ile 11 adet sosyal ve idari tesis parselidir. 62 adet sanayi parselinin alan olarak en küçüğü 11.000,00m2, en büyüğü ise 142.190,64m2 olup toplam tahsis edilebilir sanayi alanı, 3.443.029,63m2' dir.

-Yapılan bu ön çalışmalar neticesinde, parsellerin topoğrafik durumu ile Kahramanmaraş " Gaziantep karayoluna uzaklığı dikkate alınarak parseller, A,B,C ve D olmak üzere dört gruba ayrılmıştır.

-Planlanan bu guruplardaki sanayi parsellerinin fiyatları ise; A grubu 120-TL/m2,  B grubu 100-TL/m2,  C grubu 80-TL/m2 ve D grubu 70-TL/m2 olarak belirlenmiştir.

- Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İlanı 11.01.2016 tarihinde İlimizdeki Üç Mahalli Gazetede yayımlanmıştır. Dosyalar, Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüzden teslim alınması 18.01.2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Müracaat için son gün 04.03.2016 tarihi mesai bitimidir. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı