Akademisyenler Üzerine
Gündem 21.01.2016 15:33:08 0

Akademisyenler Üzerine

Üniversite bağımsız, özgür, akılcı bir çizgide, her türlü taassuptan arınmış, katılık ve çatışmadan uzak bir bilim yuvasıdır. Çok sayıda akademisyen yetiştiren, bilgi üreten ve bilgiyi yaşama geçirmek için çaba sarf eden kurumun başında gelir üniversite. Eskilerin münevver dediği bugün ise aydın dediğimiz insanların yetiştiği yer öncelikle üniversitelerdir. Akademisyen olabilmenin ilk şartı da bilimle olur, okumakla olur. Okumanın, okutmanın akışı içinde en yüksek eğitimi alan ve veren kimsedir akademisyen. Onun için üniversiteye aydın yetiştiren kurumdur diyoruz. Akademisyenin bir adı da aydındır. öncelikli görevi bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini gözetmektir. Aynı zamanda zihinsel duruluğun, berrak fikirlerin sahibidir akademisyen. Onun fikirlerinde karmaşa, taassup, katılık ve çatışma yaşanmaz, zaten böyle bir zihinde bilim de üremez. Çatışmacı olan bir zihnin bir kafanın bilim üretmesi de mümkün değildir. Çünkü böyle bir zihin doğru ilişki kuramaz, zira tek düzeylidir, bilimde derinliği yoktur. Böyle bir insana aydın denmez. Çünkü aydın, kendini aşarak, insanlık için, bütün bir dünyanın geleceği için düşünür, devletin bekası, milletin geleceği onun olmazsa olmazıdır. Kötü tutkuların, kötü niyetin, cahilliğin, şehvet perestliğin,  maddeciliğin, kişisel ün ve aç gözlülüğün, kıskançlığın, hırsın, toplumsal bölünmelerin, örgütlenmiş dini gurupların vs. farkına vararak, bu değer bunalımlarından zihinleri arındırmak için çaba sarf eder.

Bu bağlamda günlerdir Ülkenin gündeminden düşmeyen akademisyenlerin kaleme aldıkları bildiriyi değerlendirecek Olursak: Akademik ölçülerden ve maddi gerçeklerden uzak durarak, terörün vahşetini adeta görmezden gelerek gerçekleri çarpıtan akademisyenler tarafsızlıklarını yitirmişler, Türkiye'nin itibarını küçük düşürücü eylem içine girmişlerdir.

Ülkeyi kan gölüne çeviren, insani temel değerlere saldıran her türlü şiddetin, kin ve nefretin mümessili olan PKK hakkında tek cümle sarf etmeyen bu akademisyenler ifade özgürlüğünü de aşarak bölücü terör örgütüne destek olmuşlardır. Çünkü bu bildiride PKK'ya, bölücü terör örgütüne dair bir cümle dahi sarf edilmemiştir. Sadece ve sadece devlete yönelik sarf edilen ağır ithamları ve ifadeleri kâğıda dökmüşlerdir. Devletimizi yıkmaya yönelik eylemlerini yıllardır sürdüren teröristler bu akademisyenleri savunmaktadırlar. Teröristlerin savundukları kimseler ise günah kiriyle lekelidirler.

Bizce iyi bir aydının göstergesi, insanlığın değerleri için, milletin ve devletin bakası için, şiddet ve nefretin ilgası için etkin rol almasıdır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı