Ziyaret Camiinde Görkemli Açılış

Ziyaret Camiinde Görkemli Açılış

Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğüne bağlı Önsen Mahallesi Ziyaret camiine yapılan Kur'an Kursu, Cami Lojmanı, Gençlik Merkezi İle Mevcut camiinin restoresinin açılışı görkemli bir tören ile gerçekleştirildi. Cami görevlisine Teşekkür belgesi verildi.

   Önsen Mahallesi Ziyaret Cami İmam hatibi Veli Dinçarslan'ın büyük özverisiyle tamamlanan Kurs, Lojman, Gençlik Merkezi ve Cami restorasyonuna Belediye ve hayır Sahiplerinin katkılarıyla yaklaşık 100 bin liranın harcandığı belirtildi.

Program Onikişubat Müftülüğü personellerinden Hafız Zahit Mehmet Özsağır okuduğu açılış  Kur'an tilavetiyle dinleyenleri mest etti.  Misafirlere yöre halkı tarafından yapılan bazlama ve yemek ikramında bulunuldu. Programda Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günayın yaptığı güzel duayla eller sema açıldı.

Daha sonra Kur'an Kursu, Gençlik Merkezinin kurdelası Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Onikişubal Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay tarafından kesilerek hizmete açıldı. İl Müftüsü Muhammed Gevher burada yapılan hayırların Ülkemiz üzerindeki terör belasının define inşallah vesile olur şeklinde konuştu.

Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir başta Cami Görevlisi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek Ülkenin geleceğinde en büyük pay sahibi olacakların hanımların olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek konuşmasında; " Önsen mahallemize yurduyla beraber bir İmam hatip okulu yapacağız. Çocuklarımıza sahip olalım, onları okutalım. Kız oğlan ayrımı yapmadan çocuklarımız okutmalıyız."

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, yapılan hizmetlerde öncülük yapan din görevlimize ve büyük emeği geçen Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz şeklinde konuştu.

Daha sonra; Onikişubat ilçe kaymakamı Mustafa Anteplioğlu Camii İmam Hatipi Veli Dinçaslan'a yaptığı hizmetlerden ötürü Başarı Belgesi ile Ödüllendirdi. Program Kur'an Kursu, gençlik merkezi ile Cami restorasyonun gezilmesiyle son buldu.

Önsen Yeşilyurt ilköğretim Okulu müdürü Ali Simsar, Yeşilyurt camii kuran kursu öğreticisi Fatma Baltacı, Önsen camii kuran kursu öğreticisi Gülseren Dişçeken ve Müftülük personeli programda Camii İmam Hatibi Veli Dinçarslanı yalnız bırakmadı. Yapılan hizmetlerde Camii kuran kursu öğreticisi Fatma Akgemci'nin yanı sıra Şaban Turunç, Ahmet Kirik, Yaşar Kirik ve mahalle halkının büyük emeği olduğu belirtildi.

Programa; Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay, Onikişubat Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Uzun, Din-Bir Sen ile Din Görevlileri Ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan, Diyanet Sen Şube başkanı Ekrem Arslan ile Mahalle halkı katıldı.(Haber Merkezi)

 



KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı