Ergen Velisi, Affedici, Sabredici Ve Sevecen Olmalıdır
Gündem 26.02.2016 16:35:06 0

Ergen Velisi, Affedici, Sabredici Ve Sevecen Olmalıdır

Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu, 2.Kademe Velilerine yönelik "Ergenlik Döneminde Öğrenciyle İletişim” konulu seminer düzenledi.

Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu Rehberlik Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından okul konferans salonunda görsel destekli olarak verilen seminerde Ergenlik döneminde öğrencilere nasıl davranılması gerektiği, düzenli ders çalışma alışkanlığı, arkadaş seçimi konularında ve özel okulda çocuk okutmanın faydaları hakkında velilere bilgi verildi.

Ergenlik döneminde öğrenci"veli iletişiminin ders başarısına olumlu etkisi olduğunu belirten Rehberlik Uzmanı Bayazıt, "Ergenlik" kavramının büyümek anlamına geldiğini, ortalama 10-11 yaşlarda başlayıp, 20-21 yaşına kadar devam eden, bireyin bedeninde duygusal ve ruhsal yapısında önemli değişimlerin olduğu bir geçiş dönemi olduğunu, kız çocuklarının erkek çocuklara nazaran bu döneme daha erken girdiğini belirtti.

Bayazıt, ergenlik çağındaki bireyin, bir yandan büyümek için sabırsızlandığını, öbür yandan çocuksu, tutarsız davranışlar gösterdiğini, dengeli okul çocuğu yerine, tedirgin, çabuk sevinip çabuk üzülen, anne baba uyarılarına tepki gösteren, giyimine kuşamına ve gürültülü müziğe düşkün, derslerine ilgisiz bir yapıda olduğunu dile getirdi. Ergenlik döneminde velilerin çocuğa karşı sabırlı davranması gerektiğini vurgulayan Bayazıt, anne-babanın çocuğa tepki ve şiddet göstermemesi gerektiğini, gösterildiği takdirde çocuğun sokağa itildiğini, böylece çocuğun zararlı alışkanlıklar edinerek telafisi imkânsız etkenlere sebebiyet verdiğini, bu çalkantılı zor dönemin sabırla, sebatla, çocuğa örnek rol model olarak, onu destekleyerek atlatılması gerektiğini söyledi.

Okul Rehberlik Uzmanı Bayazıt, Ergenlik dönemindeki bireye kaldıramayacağı sorumlululuk verilmemesi gerektiğini ve sıkıntı içerisinde bulunan ergenin hata yapabileceğini bu sebeple ebeveynin çocuğuna sevgi, sabır, affetmek gibi üç hediye vermesi gerektiğini, çünkü ergenin sonunda sığınacak tek limanının ailesi olduğunu vurguladı.

Seminerden oldukça memnun kalan veliler okul yönetimine teşekkür ederek bu tür programların faydalı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini dile getirdiler. (Haber Merkezi)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.3° / 15.5°

Görgel: “Elbistan’a 5,5 Milyar TL’nin Üzerinde Yatırım Kazandıracağız”

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta sahte reçete operasyonu

Akpınar, “Esnaf Kan Ağlarken Biz Gülemeyiz “

Yeni Geçici Çarşının Kurulumu Hızla Sürüyor

Cinsel İstismar Suçundan Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Mücbir Sebep Çağrısı!

Başkan Görgel: “Şehrimizin 100 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak Altyapı Yatırımı Kazandırıyoruz”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası ile Aranan 2 Şahıs Yakalandı

Kahramanmaraş’ta Karaca Ve Geyik Trofesi Kaçakçılığı Operasyonu

Ağustos Fuarının Etkinlik Takvimi Yayınlandı

KASKİ’de 6 Daire Başkanı Değişti

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda 18 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak!

Kahramanmaraş’ta Zeytin tenekesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta Sahte İçki Operasyonu

Kahramanmaraş’taki 141 Bin Emekli İçin İmzalar Atıldı

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Kahramanmaraş’ta Huzur Operasyonları

Belediye Başkanı’ndan İnsan Hakları Beyannamesi !