Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı
Gündem 24.03.2016 08:52:21 0

Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı

Bölücüterör örgütü PKK'ya yönelik Mardin'in Nusaybin ilçesindeyürütülen operasyonda, şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Raşit Atcı, inşallah son şehit olur.

Bölücüterör örgütü PKK'ya yönelik Mardin'in Nusaybin ilçesindeyürütülen operasyonda, şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Raşit Atcı, inşallah son şehit olur temennisiyle, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanmaraş, bir kez daha şehit ateşiyle sarsıldı. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında Yeni Şehir Mahallesi Reyhan Sokak'ta güvenlik güçlerinin girdiği bir eve döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı, Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kayseri 1'nci Komando Tugayı'nda görevliyken geçen 22 Mart'ta geçici görevle gittiği Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen ‘Atmaca 7' birlik operasyonu kapsamında, teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı şehit olmuş, 9 asker de yaralanmıştı. Şehidin cenazesi, Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından Salı günü, akşam saatlerinde, askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirilmişti. Uzman Çavuş Raşit Atcı için dün öğle vakti Ulu Cami'de tören düzenlendi. Törende, 2'si kız 9 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan şehit uzman çavuş Raşit Atcı'nın, geçen yıl uzman çavuşluğa nasp edildiği belirtildi.

1 yaşında kızı vardı

Şehit Atcı'nın, 13 aylık, Begüm adında bir de kızı vardı. Minik Begüm, annesinin kucağında babasının tabutunun yanına kadar geldi. Her şeyden habersiz hem babasının fotoğrafını hem de kalabalığı izleyen Begüm sakindi. Ancak annesi Ebru Atcı güçlükle ayakta durabiliyordu. Şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafı okşayan Ebru Atcı uzun süre gözyaşı döktü.Şehidin sinir krizi geçiren annesi Rabia Atcı'ya ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit babası törene asker parkasıyla katıldı

Şehidin babası Ahmet Atcı, oğlunun tabutunun karşısına asker parkasıyla çıktı. Baba Atcı, metanetli ve dik duruşuyla oğluna son bir kez daha baktı. Acılı babanın yanında şehidin kardeşleri de tabutun önünde uzun süre şehidin fotoğrafına baktı. Baba Ahmet Atcı'yı, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer teselli etti.

On binlerin katıldığı törendeözgeçmişi okunan şehit Raşit Atcı'nın cenaze namazını, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher kıldır. Gevher, cenaze namazının ardından kalabalığa seslendi: "Aleyhissalatu vesselam'ın sevgili Peygamberimizin, buyruğu üzerine verdiği haber üzerine Ümmeti Muhammed adeta ‘'Bir zaman gelecek Müslüman olarak yaşamak avucun içerisinde kor ateş tutmak gibi olacak'' durumunu yaşıyoruz" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Tekbir sesleriyle kortej eşliğinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin önüne kadar götürüldü. Buradan da yine tekbirler eşliğinde götürüldüğü Bulutoğlu Mahallesi'ndeki aile mezarlığanda, gözyaşlarıyla toprağa verildi.Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak ve Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve binlerce vatandaş katıldı. (Haber Merkezi)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı