Büyükşehirde Yangın Güvenliği Eğitimi Ve Tatbikatı

Büyükşehirde Yangın Güvenliği Eğitimi Ve Tatbikatı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon, Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğünce Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü personellerine yangın güvenliği eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime birimlerde görevli söndürme, koruma, kurtarma ve ilkyardım ekipleri katıldı.

Eğitimde yangın güvenliği, yangının ilerleme hızı, yangın sınıfları, yangın tedbirleri konularında bilgiler verildi. Sunumda; yangının başlangıcından 2 dakikaya kadar geçen sürede, olay mahallindeki kişilerce yapılacak hızlı ve etkin müdahaleyle, yangının büyümeden söndürülebileceği, böylece can ve mal kaybının önlenebileceği ifade edildi.

Ayrıca yangın anında panik kontrolü konusunda anlatımlar yapıldı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

Teorik eğitimin ardından Büyükşehir Belediye binasında yangın alarmı verildi. 16.25'te verilen yangın alarmıyla birlikte bina içerisinde görev yapan personeller yangın merdivenlerini kullanarak binayı boşalttılar ve daha önce kararlaştırılmış olan arka bahçede toplandılar.

Burada itfaiye eğitmenleri tarafından kontrollüyangın çıkarılarak personellere, yangın söndürme tüpünün kullanılışı gösterildi. Eğitime katılan personellerden bazıları, söndürme cihazını kullanarak yangın söndürme becerilerini artırdılar.

(Haber Merkezi)



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı