Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve ECR Fuarcılığın organizesiyle gerçekleştirilen II. Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı açıldı.
Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci,Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Belediye başkanları, kaymakamlar, sanayici ve işadamları ile davetliler katıldı.
Açılışta ilk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş'ta tekstil sektörünün 1960'lı yıllara dayandığına işaret ederek gelinen noktayı anlattı.
Daha sonra kürüyse gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise
sektörün ekonomik kalkınmada önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek, "Tekstil, Sanayisi gelişmekte olan ülkelerin ekonomi ve kalkınma sürecinde büyük rol oynayan önemli bir sanayi dalıdır.
Tekstil, Sanayileşme dalının ilk başladığı sektörlerden birisidir. Türk tekstil sektörü, ekonominin lider alanlarından biridir.
Kahramanmaraş ise Türk tekstil sektöründe yüzlerce kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye'nin bu alandaki önderlerindendir. Kahramanmaraş, son yirmi yılda tekstil ve konfeksiyon sektöründe büyük atılımlar yaparak, adeta kabuğunu parçalayan bir sanayi kenti haline geldi. Tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi ekonomideki makûs talihini, kendi öz kaynaklarıyla yenmeyi başararak, ürettiği markalarla dünyada söz sahibi olan bir sanayi şehri oldu.
Kahramanmaraş bugün Türkiye'de tekstil deyince önde gelen marka illerden birisi Kahramanmaraş'ta bir vizyon var. Bu kolay kazanılan bir şey değil.
Tekstil sektörü düzenlenen bu ve benzeri fuarlarla kurumsallaşmaya başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen bu fuara, geleneksel hale gelerek önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi şehrimiz için yarar sağlayacaktır.
İnsanlık tarihi boyunca, değişmeden kalan tek şey, değişimin kendisi olmuştur.
Ancak, değişim, günümüzde, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlıdır. İnsanlık, bilimde ve teknolojide, asırlar boyunca kat ettiği mesafeyi, artık, birkaç günde aşar olmuştur.
Bilginin, hiçbir sınır tanımadan, ışık hızıyla dünyayı dolaştığı bir çağdayız. Bu değişime direnenlerin, tarih sahnesinden silindiği, değişim hızına ayak uyduramayanların, yaşam hakkını kaybettiği bir çağdayız.
Öyle ki, bu yeni dönemde, değişimi takip etmek bile yeterli değil, bizzat değişimde öncü olmak gereklidir.
Tekstil sektörü kalite ve rekabetin belirleyici olduğu marka, moda ürünlerin üretilip satıldığı bir yapıya dönüştürülmelidir. Kısacası tekstilde kendi markalarımızı çıkarmamız gerekmektedir" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'de, şehrin tekstil sektöründeki yerine değinerek, şunları kaydetti: ''Tekstil sektörü Kahramanmaraş için önemli, Kahramanmaraş'ın mevcut potansiyeli ve sahip olduğu zenginlikleri doğru kıymetlendirmek gerekiyor. Tekstil Kahramanmaraş'ın gerçeğidir, enerji sektöründe, kağıt sektöründe, çimento sektöründe ve metal mutfak eşyası sektörü, gıda sektöründe Kahramanmaraş'ın sahip olduğu bu değerleri çıkardığımızda Türkiye bu alanlarda eksik kalır. Kahramanmaraş tekstil sektörü olmasa Türkiye tekstil sektörü neredeyse yüzde 50'ye yakın eksik kalacaktır. Bu bir kıymet, bu kıymetimizi sahiplenmeliyiz.''
Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek hep birlikte fuar alanı gezildi.
Türkiye'nin yanı sıra 15 ülkeden 200 firma, 3 gün süreyle tekstil ve konfeksiyon üretimi yapan son teknoloji ürünü makinelerini sergileyeceği, ECR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı (KTM 2016) açıldı.
Fuara, başta Almanya olmak üzere Belçika, Çin, Fransa, Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvanlı makine üreticileri katıldı.