MHP'Lİ TOR, KAYISI ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI TBMM'YE TAŞIDI

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, yaşanan don felaketi nedeniyle büyük zarar gören kayısı çiftçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı.

Elbistan'da dondan etkilenen kayısı üreticilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergesi sundu. Elbistan bölgesindeki kayısı ağaçlarının don olayından büyük zarar gördüğünü kaydeden Tor, soru önergesinde, şu cümlelere yer verdi: "Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde kış aylarının ılıman geçmesi neticesinde meyve ağaçlarında çiçeklenme dönemi erken oluşmuştur. Kayısı ağaçlarının en erken 15 Nisan'da çiçek açması gerekirken bu olay 1520 Mart tarihlerinde meydana gelmiştir. Bunun sonucu olarak da çiçeklenme döneminde kayısı bahçeleri dona maruz kalmıştır. Elbistan Ovası`nda bin 800 çiftçi, 100 bin dönüm arazide bir milyon 200 bin kök kayısı yetiştirmektedir. Bunun maddi geliri yaklaşık olarak 40-50 bin ton yaş meyve. 10-12 bin ton kuru meyveye tekabül eder. Bu rekoltenin ekonomik değeri de 120 milyon TL civarını bulduğu için çiftçimizin zararı yüksek miktardadır.

Buna göre; küresel ısınma neticesinde değişen iklim şartlarından dolayı 4 yıldır ürün alamayan hububat ve kayısı üreticisinin banka ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenerek faizlerin silinmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır? Elbistan ilçesinde yoğun bir şekilde üretimi yapılan, yıllarca emek verilerek yetiştirilen kayısı ağaçlarının sökülmemesi için fındıkta olduğu gibi alan bazlı bir destek sağlamayı düşünüyor musunuz?"



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı