Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

Kahramanmaraş Güçlü Bileklerini Seçiyor

Kahramanmaraş Güçlü Bileklerini Seçiyor

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü "Güçlü Bilekler, Güçlü Nesiller” sloganıyla bu yıl "Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” nın 4.sünü düzenliyor.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Kahramanmaraş genelinde gençleri spora teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek ve yetenekli sporcuları tespit ederek, spor camiasına kazandırmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Liderimle Yürüyorum, Sağlıklı Büyüyorum" projesi kapsamında 4 Aralık 2016 Pazar günü 09-17 saatleri arasında Spor Lisesi Kapalı Spor Salonunda "Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması" düzenleyecek.

Yarışma ile ilgili görüşlerini aldığımız Kulüp başkanı Ahmet Özkul; Bileği ve Yüreği sağlam nesillerin yetişmesi adına, Gençleri spora teşvik ederek, gençler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek, lisanslı sporcu sayısını artırmak, yetenekli sporcuları seçerek spor dünyasına kazandırmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Kulüp başkanı Özkul, yapılacak yarışmaya Milli sporcu olmayan 1998-2003 doğumlular dahil sağ kol olarak, 50,55,60,65,70,75,80,+80 kg sıkletlerinde Kahramanmaraş genelinden gençlerin katılabileceğini belirtti.

Özkul, Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak dört yıldır geleneksel hale getirdiğimiz bilek güreşi yarışmasına geçtiğimiz yıl iki yüz sporcunun katıldığını, yarışmaya bu yıl katılımın daha da fazla olacağını beklediklerini, yarışma sonunda dereceye girenlere madalya verilirken aynı zamanda 1. Olanlara çeyrek altın, 2.ve 3. Olanlara gram altın hediye verecekleri söyledi.

Kulüp başkanı Özkul, yarışmada birinci olan sporculara bu ödüllerin yetmeyeceğini düşünerek, Kulüp takımıyla birlikte 24 -25 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da , İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Ankara Asfa Gençlik ve Spor Kulübü ile Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun birlikte düzenleyeceği, "4. Genç Erkekler Türkiye Bilek Güreşi Yarışması"na götüreceklerini iletti.

Özkul,"Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak her yıl olduğu gibi yarışmanın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyor, sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Sporcular Yarışma başvurularını 2 Aralık 2016 Cuma günü saat 17:00 ye kadar Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün www.lidergenclik.org sitesinden online olarak yada 0533 416 07 90 nolu telefonu arayarak yapabilecekler.



Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı