Tarım ve Gıda Sektörleri KMTSO'da Buluştu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) tarım ve gıda sektörlerine yönelik Sektör Buluşmaları konulu toplantı gerçekleştirildi. Oda'nın 29 meslek grubundan 4, 5,17, 18 ve 28. gruplarından oluşangıda ve tarımsal ürünleralanında faaliyette bulunan

Tarım ve Gıda Sektörleri KMTSO

Sektör Buluşmaları adı altında gerçekleştirilen bu toplantılar diğer sektör grupları ile devam ettirilerek tüm üyelerin Oda'da buluşması, birbirleriyle işbirliği ortamını geliştirmeleri ve Oda'nın stratejik iş planlarının oluşturulmasına esas teşkil edecek görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve somutlaştırılması hedefleniyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın Oda Fuayesinde düzenlenen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, iş dünyasının çatı kuruluşu Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

 

"TÜRK İŞ DÜNYASININ EN SEÇKİN KURUMLAR ARASINDA"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1926 yılında Kahramanmaraş Belediyesi'nin bir odasında, 30 kadar üyesi ve Maraş Ticaret Odası adıyla kurulduğunu söyleyen Serdar Zabun konuşmasını şöyle sürdürdü. "1926 yılında Kahramanmaraş Belediyesi'nin bir odasında, 30 kadar üyesi ve Maraş Ticaret Odası adıyla kurulan bu kuruluş, siz değerli girişimcilerimizin sayesinde, bugün Türk iş dünyasının en seçkin, en güçlü temsilcileri arasında çok önemli bir yere sahip olmuştur."

 

"GENİŞ HİZMET YELPAZESİ İLE 9 BİN ÜYESİNİN YANINDA"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyeleriyle, meslek komiteleriyle, meclisi ve yönetimiyle, özel sektörün yanında olduğunu vurgulayan Zabun, "Özel sektörün küresel rekabette, yatırım ve ticarette, daha güçlü bir yapıya kavuşması için geniş hizmet yelpazesi ile 9 bin üyesinin yanındadır." dedi.

 

"YENİ VE ORTAK GİRİŞİMLERLE BÜYÜK GIDA YATIRIMLARINA İMZA ATMALIYIZ"

Kahramanmaraş ekonomisinin üst sıralarda yer aldığını ifade eden Zabun, "Kahramanmaraş bugün, 17 milyar liralık ekonomisiyle ülkemizin en büyük 19. sanayi şehridir. Büyük şirketler kategorisinde ise 11. sırada yer almaktadır. Gıda sektörü ise bu başarıda çok önemli bir yere sahiptir ve tekstil sektöründen sonra ikinci büyük üretim alanıdır. Tabi ki, gelinen bu seviye gıda sektörümüze yetmeyecektir. Ekonomide daha üst sıralara yükselmek adına gıda alanındaki potansiyelimizi artırmamız gerekiyor. Birlikte, yeni ve ortak girişimlerle büyük gıda yatırımlarına imza atarak, tüketicilere direkt ulaşacak marka ve lojistik faaliyetlerle bu sektördeki gücümüzü, başarımızı göstermeliyiz. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'ının sektör buluşmaları bu yüzden çok önemli. İş dünyamızın bir araya gelerek görüş alışverişini, işbirliği kabiliyetini pekiştirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

DÜNYADA TARIM VE GIDA ÜRETİMİ %70 ARTACAK

Dünya gıda üretiminin artacağını söyleyen Zabun, dünya genelinde yapılan tahminlere göre, 2050 yılına kadar sadece dünya nüfusunun doyurulabilmesi için tarım ve gıda üretiminin %70 oranında, gelişmekte olan ülkelerde ise %100 seviyesinde artması gerektiğini işaret ettiğini ifade etti. Zabun şöyle devam etti: "Kahramanmaraş bu sektörde tarım ve gıda ürünlerinin sanayileşmesini tamamlayarak yeni ticari koridorlar oluşturabilir ve dışa açılabilir. Bunun için yeterli üretim potansiyeline sahiptir. Yaklaşık 2,5 milyar liralık tarımsal üretime sahip olan Kahramanmaraş, büyüyen pastadan daha fazla pay alabilmek adına, üretimdeki etkinliğini, markalaşma sürecini, paketleme yatırımlarını ve pazarlama ağlarını mutlaka geliştirmek, modern uygulamaları hayata geçirmek durumundadır. İklimi ve coğrafyası ile verimli ovaları sayesinde her türlü ürünün rahatlıkla yetiştiği şehrimiz; tarımsal üretiminin endüstrileşmesi, inovasyon ve teknoloji ile AB standartlarını yakalayarak tarımsal pazarlarını ve ihracatını geliştirmesi gerekmektedir. Bölgesel kalkınma bakımından birçok Anadolu şehrine örnek olan Kahramanmaraş, gıda ve tarım alanında geleceğe atılacak sağlam adımlarla daha güçlü ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşarak kalkınmada model olmaya devam edecektir."

 

Toplantıda sektör temsilcilerine söz verilerek görüş ve önerileri alındı.



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer