Çayır “Evet Dememiz Her şeyi Kabul Etmemizi Gerektirmez”
Gündem 3.04.2017 09:53:30 0

Çayır “Evet Dememiz Her şeyi Kabul Etmemizi Gerektirmez”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: "Birey hak ve özgürlükleri şartlar ne olursa olsun ayakta tutmazsanız, getireceğiniz sistem ne olursa olsun hüsran olur.” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar ve BBP il Başkanı Bilan Odunkıran basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çayır: " Devletin bekası bile söz konusu olsa Türkiye adaletten vazgeçmemelidir. İnsanların hak ve özgürlükleri hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Bir yerde adalet yoksa siz orada huzuru ve mutluluğu sağlayamazsınız." dedi.


"Eksiklere Rağmen Evet Diyoruz"


Siyasette her zaman için farklı görüşlere saygı duyduklarını belirten Çayır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Partinin kararlarını tanımayan kişilerle adım atılmaz. Görüşleriniz  farklı olabilir saygı duyarız ama partinin kararlarına uymayan kişilerle kimse birlikte yürümez. Bizim evet dememiz iktidarın tüm söylediklerine katılıyoruz anlamına gelmez. Onların yanlışlarını görüp dile getirmek bizlerin görevidir. Terörden, 15 Temmuz darbesinde daha beter olan bir şey var oda Türkiye'nin içe doğru kendi kabuğuna çekmeye çalışılmasıdır. Bu çok daha büyük felaketlere yol açar. Bütük eksikliklerine rağmen referandumda evet diyen bir hareketiz. Bizler sistem değişikliğini her zaman savunduk. Bu  sistem kısmen olarak sağlıyor. Kimse havada uçan adam olmak zorunda değil. Bizim normal insanlara ihtiyacımız var. BBP'nin evet demesi sıradan bir partinin evet demesine benzemez. Elbette ki içimizde çokça tartıştık. Farklı fikirler ortaya atıldı ama sonuçta bu karara vardık." 


"Başkanlık Sistemi 94 Yıldır Tartışılıyor"


Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar ise Başkanlık sisteminin 94 yıldır tartışıla gelen bir konu olduğunu söyledi. Ülkenin darbe anayasalarından kurtulması gerektiğini belirten Yanar: " Ülkemiz ne zaman bir atılım yapacak olsa bu darbe anayasası başımıza bela olmuştur. Anayasa'da çeşitli değişiklikler yapılsa da bu sistemden çıkamamıştır. Hiçbir zaman milletin derdine çare olmamıştır. Geçmişte birçok liderde Başkanlık sistemini savunup gündeme getirmişlerdir. Bu halkın önünde gelmiş değerli bir fırsattır. Hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Önemli olan bu referandumun dürüst ve güvenilir olmasıdır. Darbeci vesayet bitirilmeden rahmetli şehir liderimizin suikastının da çözüme kavuşturulması imkansızdır. Bu referandumda bazı eksiklikler olsa da biz bunu önemsiyoruz." diye konuştu.


 "Ayrıştırıcı Bir Tutum İçerisinde Olmayacağım"


Son olarak BBP il başkanlığına atanan Bilal Odunkıran ise hiçbir zaman ayrıştırıcı bir tutum içerisinde olmayacağını belirterek şunları söyledi:" Evetciler de bizim kardeşimiz hayırcılarda bizim kardeşimizdir. Hiçbir zaman kutuplaştırmanın yanında yer almayacağım. Teşkilat içerisindeki arkadaşlarımızın kararları ne olursa olsun saygı ile karşılıyorum. Siyasi partileri yasal olarak il ve ilçe teşkilatlarının dernekler masası tarafından evrakları alınarak yargıtaya gönderir. Hangi ilin teşkilatı tamamlayıp tamamlamadığı Yargıtay'daki durumu belirler. Hasan Kızıldağ arkadaşımız evraklarını zamanında vermediğinden dolayı mühferis durumuna düşmüştür."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı