“2019 İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Gündem 14.09.2017 10:27:49 0

“2019 İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel: "Kongre sonrası çalışmalarımızı hızlandırdık, 2019 seçiminde Onikişubat İlçesinden AK Parti'ye yüksek oranda oy çıkaracağız.” dedi.


Tek liste ile girdiği kongrede tekrar AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı seçilen Görgel, kongrede yaşananlar ve yerel seçim çalışmaları hakkında gazetemize açıklamada bulundu. Görgel, teşkilat olarak kongre sonrası hemen çalışmalara başladıklarını ve 2019 seçimlerine hazırlık yaptıklarını söyledi. Yerel seçimlerin önemine değinen ve 2019 yerel seçimlerinin parti için çok önemli olduğunu belirten Görgel, şunları kaydetti: "2019 Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bugüne kadar yapılan seçimler önemli noktaları içeriyordu ama 2019 onlardan biraz daha farklı. Çünkü artık bir siyasi partinin ana kaynağı oy dersek yüzde 50+1 bir gibi bir orana sahip olmamız iktidar olmamız için çok önemli. Buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Teşkilatlarımızı ona göre kurmuştuk zaten şimdi ise çalışmalarımızı da ona göre yapacağız. Mahalle başkanlarıyla alakalı değiştirmemiz gereken yerler varsa onları gözden geçireceğiz. Yine mahalle içerisinde bazı planladığımız projeler var. Onlarla ilgili aylık yıl içerisinde yapacağımız periyotlar var onları yapacağız. Belediyemizle ve milletvekillerimizle istişare halindeyiz onlarla görüşüyoruz. 2019 seçiminde Onikişubat İlçesinde çok yüksek oranda AK Partiye destek çıkacağı kanaatindeyim çünkü belediyelerimizin ve hükümetimizin yaptığı ile Onikişubat yaşanılası bir yer. İnsan kalitesi gerçekten çok yüksek. Onikişubat'ın evladı olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Burada çok güzel bir insan yapısı var. Ona göre planımızı programımızı yapıyoruz. 2019'da destek bekliyorum. Allah nasip ederse yüksek oy oranına ulaşırız diye düşünüyorum inşallah. Teşkilat anlamında eksiklerimizi belirliyoruz. 2019'a kadar. 3-5 ay içerisinde eksik olduğumuz yerleri bitireceğiz ondan sonra saha süreci başlar ve iyi bir kadroyla gireriz diye düşünüyorum."


"GELENEK HALİNE GELDİ"


Tek adayla kongre yapmanın AK Parti geleneği haline geldiğini ve bu durumun parti alt yapısı ile ilgili olduğunu dile getiren Görgel, şöyle devam etti: "Bazen çift adayla seçime girilen kongreler var. Ama bizde genelde gelenek haline gelmiş kongrelere tek adayla seçime girilir diye bir anlayış söz konusudur. İstişarenin de en üst seviye de gerçekleştiği partide burasıdır. Tek aday geliyor biz bunu yaptık siz bunu seçeceksiniz diye bir dayatma yok aslında. Öncesinde bir delege sistemi var. Delege sistemi ile alakalı genel merkezin belirlediği kriter çok net. Mahallelere kadar inmemiz ve gerçekten o mahalleyi kapsar bir delege yapısını ön görüyor. Son kongremde çok tanımadığım bir sürü delegenin oylarıyla seçildim. O yüzden bu delegelerin kongre öncesinde onlardan yaptığı araştırma, yine mahalle başkanlarıyla görüşülmesi, mahallelerde çeşitli telefonlar yoluyla vatandaşlarla yaptığı konuşmalar, kendi tespitleri önceden beri kongreye girecek arkadaşın çalışmaları, yine Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın görüşleri ve bugüne kadar o ilçede görev yapmış başkanların fikirleri harmanlayıp genel merkez bölge koordinatörümüze sunuluyor. Bugüne kadar ilçe başkanında gördüğü çalışmaları değerlendiriliyor, istişare yapılıyor ve karar veriliyor. Genel başkanımıza bu durum soruluyor ve tek listeyle seçime gidilmeye karar veriliyor. Ama öncesinde çok derin bir süreci kapsayan çalışma var. Zaten şuanda Kahramanmaraş'ta ve diğer illerde ilçe kongresi yapılıyor. Çevrenin ve başkanların görüşü sorulduğu için hepsini birden değil de yavaş yavaş sırayla yapılıyor."


"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"


AK parti içerisinde değişiklikler aktaran Görgel, bu işin bir bayrak yarışı olduğunu vurguladı. AK Parti Genel Merkezi'nin kendilerine dikkat etmeleri gereken durumları vizyon olarak önlerine sunduğunu belirten Görgel, şunları söyledi: "Çok önemli tespitler yapılmış durumda.  Cumhurbaşkanımızın sadece teşkilat içerisinde paylaşmış olduğu değil tüm ülkeyle paylaşmış olduğu şeyler var. Onun söyledikleri bizim için en önemli vizyondur. Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği kriterlere ilk kriter olarak koyuyoruz. Sonrasında Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu kriterleri ön planı koyuyoruz. Partide önceden beri bir alt yapımız var. Gençlik kollarında uzun yıllardır çalıştım. Sonrasında İl Başkan yardımcılığı yaptım orada beraber çalıştığım arkadaşlar var. Son 2 buçuk, 3'e yakında İlçe Başkanlığı yapıyorum. Burada benim gördüklerim var ve bunların hepsini harmanlayarak yönetim kurulu kurduk. Yönetim kurulunu kurarken dikkat ettiğim hususlar var. Önceki dönem yönetim kurulunda olan arkadaşları benim takip ettiğim ve basından gelen tepkilerle anladığım kadarıyla gerçekten işlerini özveriyle ve çalışkanlığıyla yapan arkadaşlardı. Onlarda hiçbir rahatsızlığım yoktu. Çalışmalarından çok memnundum. Ama kongreler yenileme dönemidir. Bizimde bir yenileme yapmamız lazım. Yönetime girmek için yeni talepler var ve gençlikten yetişen arkadaşlar var. O yüzden bayrak yarışı dengesini iyi oturtturmak lazım. Biz bunu burada Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tavsiye olarak görmüyoruz. Bu bizim haddimize de değil. Giden arkadaşlardan bizden daha fazla emeği geçmiş arkadaşlarda var. Bu sadece bir bayrak yarışıdır. O arkadaşlar bayraklarını başka arkadaşlara bıraktılar. Belki bu bayrağı devralanlar yarın bir gün yine onlara bırakacaklardır. O yüzden bayrak yarışının bir dönemi olarak görüyorum bunu."


"YÜZDE 55 DEĞİŞİKLİK YAPILDI"


Kongre sonrası yeni düzenlemeler yapıldığını ve yönetim kurulunda değişiklik olduğunu kaydeden Görgel, şu ifadelere yer verdi: "Bizim yönetim kurulumuz daha önceden 30 asil 30 yedek toplam 60 kişiydik. Şimdi 25 asil 13 yedek 38'e düştü. 22 arkadaşımız o anlamda mecburen gitmek durumundaydı. Türkiye genelinin hepsinde ilçe nüfus oranlarına göre planlama yaptılar. En yüksek ilçe yönetim kurulu 38 kişiden oluşabiliyor artık. Bizde en yüksek ilçelerden biriyiz. 11 tane de yeni arkadaş aldık 11 kişiyi de öyle göndermek zorunda kaldık. Önce ki dönemden olup da bu dönem olmayan 33 tane arkadaşımız var. Yüzde 55'lik bir değişim yapmış olduk. Kişileri seçerken Onikişubat ilçesine ne kadar hizmet edebilir ona dikkat ettik. Bayan- Genç kriterleri vardı ona dikkat ettik. Yine Kamu kurumlarında çalışan tek kişi bile yönetimimizde yok buna dikkat ettik. Kurumlarla ihale süreci yapan kişileri almamakta dikkatli davrandık. Bu döneme kadar yönetimimizde olup da ihaleye giren arkadaşlarımızdan rahatsızlık duyduğumuzdan değil, bu hassasiyetimizin daha iyi göstermek için, soru işaretlerine mahal vermemek için dikkatli davrandık. Partide gençleştirme yaptık. 18-25 arası arkadaşlarımızın yönetimimizde. Bizim yönetimimizde 35 yaş altı yüzde 50'lerdedir. Çok gençleştirdik. Kahramanmaraş'ta ciddi manada genç bir nüfus var. O anlamda temsili tam anlamıyla sağlansın istedik. Kahramanmaraş'ta birine bu iş düşecekse birine bu iş yapılacaksa tabi ki gençlik kollarından ilçe başkanlığı yapan olarak bana ilk önce düşmesi lazım bende onu gereğini yerine getirdiğine inanıyorum. Şuan İl yönetimimizde, ilçe yönetimimizde genç nüfusu fazla. AK Partide gençlerimiz hep mutfakta yetişmektedir. Yeri geldi bayrak astılar yeri geldi sandalye taşıdılar. Bu insanlar kendilerini birçok konuda ispatladılar. Çok yakın zamanda belediye meclis üyelerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, hatta inşallah bakanlarımızın bir çoğunun teşkilatlardan geldiğini göreceğiz inşallah. Çünkü AK Parti kendi tabanından siyasetçi yetiştirmeye başladı. Son milletvekilleri seçimlerinde görülüyordu. Şimdi bunu daha sık görmeye başlayacağız."


"KENDİMİ BU PARTİNİN EVLADI OLARAK GÖRÜYORUM"


AK Parti içerisinde uzun yıllar hizmet ifade eden Görgel: "Bu partiye ayak bastığımda bugünkü fiziksel durumumdan çok farklıydım. Gençliğimin tamamı bu parti içerisinde geçti geçiyor. O yüzden parti disiplinini terbiyesini büyüklerle ve küçüklerle olan diyalogu bilen bir partiliyim. Partimden herhangi bir görev talep etmem mümkün değil, şunu da demek istemiyorum hayalim yok, öyle bir şey yok diye hayallerim var tabi ki.Bu hedeflerimi ve hayallerimi hırs yapıp bunlar için partililerimi ikinci plana bırakacak biri değilim. Çünkü ben bu partinin evladıyım. Burada büyüdüm ben, bunlar ikinci planda. Bizim için önemli olan partimizin bize ne düşündüğü, şu an ilçe başkanlığı ise o, yarın sen farklı şu görevde olacaksın derlerse, belediyeyle, Ankara ile alakalı burada daha yerelde mahalle başkanlığı bunun adı ne olursa ben ona hazırım. Bu dönem dışarıda olacaksın derlerse büyük bir samimiyetle dururum. Şu var ben dışında durduğum dönemlerde de partimin eğitim faaliyetleri olsun, sonuçta bir hukukçuyum, partime faydam olabilir. Seçim zamanlarında özellikle, eğitim faaliyetlerinde, müşahitleri eğitmede falan partime her zaman, dışarıda kalsam, o işleri yaparım. Şunu kalbimde çok rahat hissedebiliyorum, bu parti bize çok genç yaşlarda büyük sorumluluklar verdi. Bu hazzı yaşattı milletin ihtiyacına derman olmak için vesile unsuru yapmakta. Rabbimin rızası ve yardımıyla partimizin desteği ile o anlamda yerlerde hizmetler oldu. Bu benim için en büyük şereftir.Gençliğimde Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekten, onun konuşmalarını dinlediğimde onu bu partiye bir umut olarak gördüm. Siyasete bu vesile ile atılmıştım." şeklinde konuştu.


"ANLAYIŞLI BİR EŞE SAHİBİM"


AK Parti teşkilatında olmanın bir gurur olduğunu söyleyen Görgel, şöyle konuştu: "Eşimle evlenmeden önce o dönem de benim yoğunluğumu biliyordu. Eşimle evlendikten sonra çok farklı görevler yapmam vesilesiyle yoğunluğum giderek arttı. Bazen memnuniyetsiz olduğu durumlar oluyor o da sonuçta bunun gerekli olduğunu gören bir insan. Benim iç dünyamda neler düşündüğümü biliyor ve onunda bu fedakarlığı göstermek durumunda olduğunu biliyor. O anlamda anlayışlı bir eşe sahibim. İki tane kızım var. Onlarında bu havayı solumasını isterim. Bizim gençliğimizin sıkıntısı ülke gündemiyle çok fazla hem hal olmamaları. Ciddi bir kısmı hem hal ama ciddi bir kısmı da hem hal değil. Kendi çocuklarım ne meslek yaparlarsa yapsınlar bu memleketin evlatlarının sıkıntılarını kendilerine sıkıntı olarak görsünler. Bu memleketin evlatlarının sevinçlerini kendilerine sevinç olarak görsünler. Bu anlamda duyarsız olmasınlar. Evlatlarımın böyle yetişmesi en büyük dileğim. Yani memleketin duygularıyla hem hal olsunlar. O yüzden kongrede kızımın benimle oturmasını çok önemli gördüm. Tek amacım hangi görüşte olursa olsun ama bu memleketin duygularıyla hem hal olsun. Onlara uzak olmasın.  Ailemle fazla zaman geçiremesem de kaliteli zaman geçiriyorum. Bugüne kadar parti içerisinde birçok kongrede bulundum, gördüğüm güzel kongrelerden biriydi. Katılım anlamında heyecan vardı, insan çeşitliliği vardı." (MELİHA ŞEYDA AKÇAKALE)



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı