TÜMSİAD İlçelerde Yapılanmaya Gidiyor

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Adnan Toprak, Yeni yıldan itibaren TÜMSİAD olarak daha aktif ve daha görünür hale geleceklerini belirterek, "İlk etapta Kahramanmaraş'ın 5 İlçesinde yapılanacağız” dedi.

TÜMSİAD İlçelerde Yapılanmaya Gidiyor
Türkiye'de 52 Şubesi bulunan ve İllerdeki İşadamlarını tek çatı altında toplayan TÜMSİAD Kahramanmaraş'ta da çalışmalarını aktif şekilde sürdürüyor. Kahramanmaraş Şube Başkanlığını İşadamı Adnan Toprak'ın yaptığı TÜMSİAD, üyeleriyle birlikte istişare toplantısında buluştu. Dernek binasında yapılan toplantıya, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ve TÜMSİAD üyeleri katıldı. Burada, İl Müdürleri Akbalaban ve Yüce, üyelere son çıkan teşvikler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, işadamlarının bu teşviklerden yararlanmaları gerektiğini vurguladı. TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak ise, böyle toplantıların sık sık yapılması gerektiğini kaydederek, ticaretin gelişmesi için yeni projeler üreteceklerini söyledi.

 


‘DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ, DAHA FAZLA İHRACAT YAPACAĞIZ'


Bir takım engellemelere karşın TÜMSİAD olarak 2023 hedeflerinden asla vazgeçmediklerinin altını çizen Başkan Adnan Toprak, "2017 yılını geride bırakıyoruz, öncesinde 2016 yılında ülkemizde hain bir darbe girişimi oldu. Bu darbe girişiminde TÜMSİAD tavır geliştirdi, pozisyonunu belirti ve devletimizle milletimizin yanında oldu. Ülkemizin ve Milletimizin ihtiyaç duyduğu omurgalı bir örneğini de göstererek bu anlamda kendini ispat etti. 2017 yılı da 15 Temmuz'un kanayan yaralarını sarmakla geçti. Bir yandan devletimiz yurt içinde terörle mücadele ediyor, bir yandan da yurt dışında sıcak çatışmayla yüz yüze kalıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz 2023 hedeflerimizden de asla ve asla vazgeçmedik.Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihracat yapacağız, Ülkemizin, şehrimizin ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.


‘İLÇELER DE YAPILANMAYA KARAR VERDİK'


"Cumhurbaşkanımızın, TÜMSİAD Türkiye'nin önemli bir boşluğunu doldurdu. TÜMSİAD'ın yol arkadaşlığı bizler çok önemli, TÜMSİAD'ı biz önemsiyoruz, bundan sonra ki süreçte de bu birlikteliğimiz daha güçlü bir şekilde devam edecek" sözleriyle çok mutlu olduklarını ifade eden Toprak sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanın bizim omuzlarımızda ki sorumluluk yükünü daha fazla hissetmemize neden oldu. Ama biz TÜMSİAD olarak bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Üyelerimizin ticaretini geliştirecek projeler üretmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın bizimle ilgili önümüzde ki süreçte kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsünde olması gerektiği ile ilgili bir tavsiyesi vardı. Biz de o tavsiyeyi uygun bulduk. Türkiye'nin 52 ilinde TÜMSİAD'ın şubesi var. Tatbikî bu kamu yararına dernek olmanın bir takım şartları var. Bununla ilgili alt yapı eksikliklerimizi önemli ölçüde giderdik. Özellikle Kahramanmaraş olarak bağımsız denetçiler olarak, denetimden geçirildi ve bu denetimin neticesinde Kahramanmaraş bu denetimden başarıyla çıktı ve Kahramanmaraş olarak bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtemelen 2018 yılında bu kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsünde amacımıza ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Derneğimizin kurumsal yapısı içerisinde 7 tane komisyon var bunlar eğitim ve sosyal komisyonlar gibi. Bu yıl bu komisyonlara bir yenisi eklendi Genç TÜMSİAD. Bu komisyonumuz yeni olmasına rağmen biran önce alt yapı eksikliklerini tamamladı ve şuan itibari ile 30'a yakın üyesi var. Bu her komisyonumuz üyelerden oluşan 5'er kişilik heyetten meydana geliyor. Bu komisyonlarımız saha da sizlerle omuz omuza saflarımızı sıklaştıraraktan yürümeye devam edecek. Bir diğer önemli husus ise, yeni dönem de TÜMSİAD olarak Kahramanmaraş'ın ilçelerinde de yapılanmaya karar verdik. İlk etapta 5 ilçemizle yapılanmayı hedefliyoruz, sonrasında tabi ki tamamında temsilciliklerimizi oluşturmayı hedefliyoruz. 2018'de bu 5 ilçemizde yapılanmamızı tamamladığımızda üye sayımızın da artacağı ve biran da iki katına çıkacağını ümit ediyoruz. Bu yeni dönemde yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen birbirimize dayanaraktan omuz omuza saflarımızı daha da güçlendirerekten, bizler TÜMSİAD olaraktan geliştireceğimiz projeleri üreteceğiz, yolumuza devam edeceğiz.  Ben bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemde öncelikle sağlık, huzur ve hayırlı kazançlar diliyorum."


‘MESLEKİ EĞİTİMLE İLGİLİ KURSLARIMIZDA DEVAM ETMEKTE'


Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise, teşviklerden yararlanmanın faydalı olacağını kaydederek şunları ifade etti: "687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ek İstihdam kısa bir dönemde 31.12.2016 yılı sonu itibari ile bitiyordu, bu 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı ve aynı şartlarda devam edecek. 31.12.2016 sonu itibari ile çalıştırılan her kişiye ilave aldığınız kişinin sigortasını, vergisini İŞKUR olarak biz ödüyorduk. Bu da ek istihdam olarak devam edecek. İşbaşı eğitim programımız vardı 3 ay maaşını biz ödüyorduk, bu da Cumhurbaşkanımızın deyişiyle 6 aya çıktı. 6 ay boyunca çalıştırdığınız personelin, 10 kişinin yüzde 30'u yani 3 kişiyi 6 ay boyunca asgari ücretle bizden çalıştıracaksınız, 6 ay da siz çalıştıracaksanız sigortalı olarak. Teşvikimiz bununla da bitmiyor. O alınan 3 kişiyi işverenler işe devam ettirdiği sürece 6 ayın sonunda, imalat sektöründe 40 ay, hizmet sektöründe 30 ay SGK işveren katkı payını ödemeye devam ediyor. Bu da asgari ücretle ödenen primin yarısı demektir. İşbaşı eğitim programımız bu vesile ile 6 aya çıktı. Cumhurbaşkanımızın bu projeler dışında engellilere, kadınlara teşviki var. Onun dışında bir sizden bir bizden diye bir uygulama var, yani 1 ile 3 arasında işçi çalıştıran işyerlerine yine 6 ay maaşını biz vereceğiz. Mesleki eğitimle ilgili kurslarımızda devam etmekte. Diğer bu konu kayıt dışı işçi çalıştırmak çok yanlış. Özellikle de Suriyeli işçi çalıştırmak. Sağlık güvenliği mevduatı açısından, gerek iş müfettişlerimiz gerek iş kazasından dolayı polisi, jandarması geldiği zaman tetkik yaptığı zaman 6 bin 229 lira kişi başına aylık cezası var. Geriye dönük te SGK prim teşviklerinin geliştirilmesi ve teşviklerinde iptal var. Bu zor bir şey değil ama çok ciddi bir şey. Ona kadar olanlar bir kişi onun üzerindekiler çalıştırdıkları personelin yüzde 10'u kadar alabilirler. Hatta bazen kotayı da aşabiliyorsunuz, bunun içinde görüşmeniz lazım. Dün Gaziantep'ten gelen bir Suriyeli bugün burada işe başlayamaz, 6 ay Maraş'ta ikamet ediyor olması lazım böyle bir şart var. Aynı Türk işçiler gibi tüm haklara sahipler. Olursa biz iş kazası olursa, özellikle engelli açıklarına dikkat edin, Suriyeli çalıştırma noktasında ciddi şeylerle karşı karşıya kalmamak için önlemleri almak gerekir."



‘TÜRKİYE'DE PRİM TOPLAMADA 7'İNCİ OLDUK'


SGK İl Müdürü Harun Akbalaban'da, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak işverenlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "2016 Aralık, 2017 Ocak ve Şubat'ta tahsis etmemiz gereken yaklaşık100 milyonluk primi Eylül, Ekim ve Kasım aylarına ertelemiştik. Yani esnafa yaklaşık 100 Milyonluk bir kaynak sağladık 9 ve 10 ay gibi bir vadeyle. Diğer bir konu prim ödeme konusu. Biz Türkiye'de prim toplamada 7'inci olduk. Bu konuda da hassasiyet gösteren işverenlerimize ben çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl teşvik programı başlayacak, bunlarla ilgili, bize de bilgi geldiği zaman slayt gösterileriyle, hangi teşviklerin ne kadar süreceğini, ne kadar sürede fayda sağlayacağı yönünde tekrar bilgilendirmeler yapacağız. Ben yeni yılın herkese bereketli, iş kazası olmadan bol sigortalı, bol prim ödemeli bir yıl geçmesini diliyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kapımız herkese her zaman açıktır" şeklinde konuştu.




1

Kahramanmaraş’taki Fırtına Saatte 95 Kilometre Hıza Ulaştı

2

Vefatının 102. Yılında Sütçü İmam, KSÜ’de dualarla anıldı

3

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

4

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

5

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!