KASKİ, Pınarbaşı Su Kaynağında 10 Ocak Gazeteciler Günü
Gündem 10.01.2018 23:14:59 0

KASKİ, Pınarbaşı Su Kaynağında 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü Kutladı

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, İçme Suyu Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

Pınarbaşı su kaynağında basın mensuplarıyla bir araya gelen KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, kentte görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Programda içme suyu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Uzunlar, Kahramanmaraş'ın 2014 yılından bu yana Türkiye'nin en kurak bölgesi olduğunu fakat içme suyu konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Son zamanlarda Kahramanmaraş'ın içme suyu hakkında çıkan haberlere de değinen Uzunlar, "Ciddi bir bilgi kirliliğinden kaynaklanan sağlık problemlerinin yaşandığı, yoğun hastaların dolduğu şekilde haberler oldu. Kendimdedahil ekiplerimiz sürekli hastaneleri gezdi. Sağlık İl Müdürlüğü ile görüştük herhangi bir salgın olmadığını hasta sayısının da mevsimsel olarak normal olduğunu şeklinde açıklamalar oldu. Bizimde görüşmelerimiz o yöndeydi. Fakat sudan kaynaklı bir sebepten dolayı yoğun bir hasta denildiği gibi biz tespit edemedik" dedi.

"İÇME SULARIMIZ 7/24 KONTROL EDİLİYOR"


İçme suyunun yüzde 80'nin Karasu kaynakları ve Pınarbaşı kaynaklarından karşılandığını ifade eden Uzunlar, gelen suların doğal ortamdan çıktığını ve doğru şebekelere gittiğini söyledi. Uzunlar, "Bu anlamda da el değmeden içme suyu şebekesi olarak musluklardan akıyor. Bu Memba su kaynaklarının dışında Ayvalı Arıtma Tesisinde arıtılarak kısmi olarak şehrimize verdiğimiz Ayvalı içme suyumuz var. Bu içme suyu kaynaklarının tamamı şebekelerde, depolarda sürekli kontrol ediliyor, ölçülüyor, analizler yapılıyor, klor ölçümleri yapılıyor. Bizim günlük sürekli yaptığımız tespitlere göre suların analizleri gayet güzel, birinci sınıf içme suyu niteliğinde, son derece sağlıklı. Türkiye'de şehir merkezi nüfusunun çoğunun kaynak suyu içen böyle bir il daha ben bilmiyorum. Yani yüzde 90'a yakın memba suyu verilmiş oluyor. Dolayısıyla bizim kimyager arkadaşlarımız var, üç bölgede laboratuvarımız var. Biri Elbistan'da biri Pazarcık'ta diğeri de merkezde. Bu arıtma tesislerinin ve kaynak sularının tamamı 7/24 kontrol ediliyor. ALO 185 aracılığı ile adrese dayalı ihbar olduğu zaman ekiplerimiz anında adrese gelip ölçümleri yapıyor, bilgilendiriliyor ve varsa sorun tespit ediliyor. Bu konuda da zaten çok ciddi anlamda bulanıklık yâda kirlilik ihbarı almıyoruz" dedi.


"İÇME SUYUNDA YETERSİZLİK YAŞAMADIK"


Kahramanmaraş Türkiye'nin 2014'ten bu yana en kurak bölgesi olduğunu ancak Kahramanmaraş'ta içme suyu anlamında bir yetersizlik yaşanmadığını dile getiren Uzunlar,"Bu durumda KASKİ'nin çok büyük emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum. Şu anda su debisi olarak minimumu gördük. Normalin üstünde yağışlarda hem cazibeli hem de memba suyu içirmek. Büyükşehir belediye başkanın talimatı ile hem cazibeli hem kaliteli ya da kaynak su niteliğin de şehir merkezi dışında her mahallemize temin ediyoruz. Biz KASKİ olarak içme suyunda 694 mahallemize aynı kaliteyi sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


"ŞEBEKEYE VERDİĞİMİZ SUYUN KALİTESİ NOKTASINDA ÇOK RAHATIZ"


Suların denetlemesini sadece KASKİ'nin yapmadığını, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde birimlerinde destek olduğunu söyleyen Uzunlar, şunları kaydetti: "Biz suların kalitesini ya da sağlıklı olması sadece KASKİ olarak kendimiz yapmıyoruz. Aynı zamanda Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde birimlerde bizden bağımsız olarak aynı şekilde kontrol ve analizleri yapıyorlar. Bu çerçevede şebekeye verdiğimiz suyun kalitesi noktasında çok rahatız. Zaman zaman sularda bulanmalar olabiliyor ama biz gidip incelediğimizde bazı sitelerin depolarında temizlenmediğini için tespit ediyoruz. Abone bağlantıları çok eski oluyor, galvanizler çürümüş oluyor. Zaman zaman su kesilmelerden sonra bulanıklık oluyor. Bizimde içme suyu şebekesindeki arızalardan dolayı zaman zaman bulanıklık oluyor. Bu geçicidir. KASKİ'nin verdiği içme suyunun sağlıklı olmadığı anlamına gelmiyor. Bulanıkken içilmez tamam ama biz suyu temiz veriyoruz. Bu tür durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda biz özel hastaneler ve Kamu hastaneleri olsun sürekli iş birliği içerisindeyiz. Ciddi bir bilgi kirliliğinden kaynaklanan sağlık problemlerinin yaşandığı, yoğun hastaların dolduğu şekilde haberler oldu. Kendimde dahil ekiplerimiz sürekli hastaneleri gezdi. Sağlık İl Müdürlüğü ile görüştük herhangi bir salgın olmadığını hasta sayısının da mevsimsel olarak normal olduğunu şeklinde açıklamalar oldu. Bizimde görüşmelerimiz o yöndeydi. Sudan kaynaklı bir sebepten dolayı yoğun bir hasta denildiği gibi biz tespit edemedik."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı