“Bizim Rehberimiz Adalet, Liyakat ve İstişaredir”

İYİ Parti Onikşubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur: "İYİ Parti'nin en temel farkı istişareyi esas alması, halkın içinden çıkan bir hareket olması, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunması ve tabi ki tüzüğünün, programının yanı sıra bir kadro hareketi olmas

“Bizim Rehberimiz Adalet, Liyakat ve İstişaredir”

İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, düzenlediği basın toplantısında, kurulum aşamasından günümüze yaptıkları çalışmaları anlattı ve ekonomiden eğitime birçok ülke meselelerine de değindi.


Dün akşam DMK Ziyaf " Et Kebab Salonu'nda düzenlenen basın mensuplarıyla tanışma toplantısına İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı'nın yanı sıra Onikişubat İlçesi Divan Kurulu Üyeleri katıldı. Ağdur, konuşmasına başlamadan önce "Yol Arkadaşlarım" diye hitap ettiği Divan Kurulu Üyelerini tanıttı.


NEDEN İYİ PARTİ?


Sözlerine neden İYİ Parti çatısı altında olduğunu anlatarak başlayan Başkan Ağdur: "Evet. Özellikle referandum sürecinde ülkemizin yaşadığı değişim hareketinde tavrım güçlendirilmiş, eksikleri giderilmiş, güçler ayrılığı somutlaştırılmış bir parlamenter sisteminden yana bir tavrımız vardı. Bu süreçte "hayır" oyu kullanmanın Türk milletinin ve Türk devletinin hayrına olacağını düşünmekteydim. Referandum boyunca yapılan çalışmaların siyasal manada İYİ Parti etrafında somutlaştığını gördüm. Türk milletinin içerde ve dışarda siyasi, sosyal, ekonomik, hukuki dirayetini sergileyecek bir kadro ve program İYİ Parti'yi tercih etme gerekçemiz oldu" dedi.


ZAAFİYETLER DERİN YARALAR AÇTI


İktidarın özellikle açılım süreciyle birlikte birçok alanda güvenlik zafiyetine düştüğünü savunan Ağdur, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türk milletinin tarihinden getirdiği bir devlet geleneği ve milli şuuru vardır. O gelenek ve şuur son on- on beş yılda ivme kaybetmiştir. Özellikle terör örgütlerinin faaliyetleri, organizasyonları mevcut hükümet tarafından görmezden gelinmiş ve bedeli çok ağır olan yaraların açılmasına sebep olmuştur.


Gerek  "Açılım" adı verilen PKK'nın güçlenmesi süreci, gerek "FETÖ" yapılanmasında verilen tavizler ve gerekse partizan tutumlarla ortadan kaldırılan "adalet-liyakat-istişare" anlayışı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurumlarında ve sosyal alanda derin yarılmalara sebep olmuştur.


Eğitim- öğretimden tutun da güvenliğe kadar pek çok alanda zafiyetler doğmuştur. Millet kutuplaştırılmış, siyasal baskılar artmış, ekonomik problemler had safhaya ulaşmıştır.


Bütün bu siyasi, sosyal, ekonomik problemler ve nihayet ayrışma ve kamplaşmalar neticesinde devletin önce bir onarım ardından da inşa ve gelişim adımına ihtiyaç olduğu aşikardır."


İYİ PARTİ'NİN EN TEMEL FARKI İSTİŞAREYİ ESAS ALMASI


Attıkları her adımda istişareyi esas aldıklarını söyleyen Ağdur: " Problemlerin farkındayız. Çözümde milletin kendisinden geldi. Ülkenin ve milletin derin bir nefes almaya hak ettiği İYİ yönetime ihtiyacı vardır. Yönetimi oluştururken bu ihtiyacın tezahürü ile karşılaştık. Yönetimi oluştururken hem toplumun bütün katmanlarının temsil edilebilmesine hem de gerçekten yaşadığı yere kaliteli bir farkındalık sağlayabilecek isimlerle yola çıkmaya özen gösterdik.


Ama her talebi değerlendirdik, istişareyi esas aldık. Siyasi görüşünden ziyade ülkeye, millete ve Kahramanmaraş'a nasıl bir katkı sağlayabilecekleri hususunu ön plana aldık.


Tabi en temel kriterimiz, Türk devletine, Türk Milletine karşılıksız bir sevda ile bağlı olmak ve terör, ayrılıkçı tavır gibi anlayışlara karşı bir anlayışa sahip olmak gibi hususlarda dikkatli davrandık.


İYİ Parti'nin en temel farkı istişareyi esas alması, halkın içinden çıkan bir hareket olması, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunması ve tabi ki tüzüğünün, programının yanı sıra bir kadro hareketi olmasıdır" dedi.


Ülkenin bir ekonomik krize gebe olduğunu belirten Ağdur:  "Çok uzun süredir pansuman tedbirlerle götürülen ekonomimiz üretimi değil de tüketimi teşvik eden, sıcak parayı yatırıma değil de harcamaya yönelten bir yapıda gitti. Ama artık son noktaya geldi. Sadece inşaat sektörü ile hareketlendirilmeye çalışılan bir ekonomik hamle ülke ekonomisine hamle yaptırmaz.


İç ve dış borçların arttığı, esnaf ve orta boy işletmelerin haciz ile karşı karşıya kaldığı, çeklerin karşılıksız çıktığı bir ülke her an yeni krizlere gebedir.


Buradan çıkış noktası vardır. Bu şehrin tozlu yollarında, çamurlu sokaklarında yetişmiş biri olarak, memleketimize borcumuzu ödemek için ne kadar çalışsak azdır. Sorumluluğumuzun farkındayız. Her adımımızda Allah rızasını ve memleketimizin bekasını hesaplayacağız.


Her işimizde şu üç ilkeyi hiç unutmayacağız. Önce ADALET ardından LİYAKAT ve son olarak da İSTİŞARE rehberimiz olacak" diye konuştu.


KISA ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTIK


İlçe Başkanlığı çalışmalarından da kısaca bahseden Ağdur, kısa zamanda çok iş yaptıklarını, söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:


"5 Ocak 2018 tarihinde Kurucu İlçe Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildikten sonra, hiç zaman kaybetmeden yönetim kurulumuzu oluşturduk. Ardından üye kayıtlarına başladık. Üyelik için çok fazla başvuru almamız sorumluluğumuzun kat be kat fazla olduğunu gösterdi. 5 bin üye sayısına ulaştık.


Daha sonra 04 Şubat 2018 tarihinde 1. Olağan Kongremizi gerçekleştirdik. Yeni yönetimimizi oluşturduk ve kolları sıvayıp çalışmalarımıza hız kazandırdık.


Doğrusu kısa zaman da çok iş yaptık.


12 mahalle toplantısı yaptık. Muhtarlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. 48 Mahalle temsilcimizi belirledik, en kısa sürede diğer mahallerimizin de temsilcilerini belirleyeceğiz. 


Sandıklarda görev alacak sandık görevlileri listemizi oluşturmaya başladık. Parti binamızda, vücut dili, diksiyon ve değerlerimiz konusunda 7 adet seminer düzenledik. Eğitim çalışmalarımız devam edecektir.


Sadece siyasi değil, sosyal projeler de üretip şehrimizin ve ülkemizin kanayan yaralarına merhem olacağız. Bunun başlangıcı olarak Afrin Gazilerimize ve şehrimizdeki kan ihtiyacı olan hastalarımıza katkıda bulunmak üzere kampanya yaparak bir hafta boyunca üyelerimiz tarafından Kızılay'a kan bağışında bulunulmuştur. İhtiyaçlar doğrultusunda kan bağışı kampanyamız devam edecektir.


Yine bir kadın hareketi olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Topraktır, Ana'dır" sloganı ile 3 bin adet karanfil dağıtarak kadınlarımız açısından farkındalık yarattık. Kadına şiddeti kınayarak, kadının toplumdaki yeri ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çektik.


Farkındalık projelerimiz, anma ve hatırlatma programlarımızla devam edecektir.


İYİ Parti olarak isminden de anlaşılacağı gibi biz, ülkemize İYİ insanlarla İYİ işler yapmayı, ülkemizin bulunduğu şartlardan daha İYİ şartlara taşınması için hizmet etmeyi kendimize misyon edindik."


Özellikle çalışmalarında gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Ağdur: "İYİ'liklerimiz şehrimizle başlayacak, tüm ülkeye dalga dalga yayılacaktır. Bu amaç doğrultusunda, şehrimize kalıcı hizmet yapabilmek için ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşüp iki bin ağaçlık yeşillendirme sahası talep edeceğiz. Şehrimize Afrin Şehitlerimizin ismini taşıyan İYİ Parti Afrin Şehitleri Ormanı'nı kuracağız.


Partimizin, ülke siyasetindeki yerini, ülkemizde yapılması gereken iyileştirmeleri kendi ilçemiz başta olmak üzere projelendirip uygulamaya geçeceğiz.


Ekonomik sıkıntı yaşayan esnafımızla, bire bir görüşüp, dertleriyle dertleneceğiz. İlçe binamız içerisinde yaptırmış olduğumuz İYİ FİKİR kutusuna, vatandaşlardan, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, ortak akıl yöntemiyle, hizmetler vereceğiz.


Partimizi, demokratik koşullar altında yaşatacağız.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini kendimize ilke edinip, vatan, bayrak, millet üçlemesinden asla ayrılmayacağız.


Ülkemizin, en çok ihtiyaç duyduğu adalet ve demokrasi kavramlarının yeniden tahsisi için ilçemizden başlamak üzere çalışmalar yapacağız.


Eğitim alanında gençlerimizi başımız tacı edip, parti binamızda "değerler eğitimi" konulu programlar düzenleyeceğiz. Binamız içerisine bir kütüphane oluşturup, partimizi bir ilim yuvası, ilim ocağı haline getireceğiz. Yönetimimizde bulunan eğitimci arkadaşlarımız vasıtasıyla öğrencilerimize ölçme, değerlendirme, yönlendirme gibi konularda danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Yine öğrencilerimizin velileriyle yönlendirmeler konusunda eğitimler tertip edeceğiz.


Teşkilatlanma sürecimiz içerisinde mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimizin sorunlarını dinleyip, çözümleriyle birlikte kamuoyu gündemine taşıyacağız" diye konuştu. 


İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Faruk Atlı da yaptığı konuşmasında, AK Parti'nin ülkenin temel dinamikleriyle oynadığını, İYİ Parti'nin ihtiyaçtan doğduğunu belitti ve baskı altında olduklarını iddia etti.


ATLI: AK PARTİ ÜLKENİN TEMEL DİNAMİKLERİYLE OYNADI


Partiler bildiğiniz gibi ihtiyaçtan doğarlar. Biz de Türkiye'nin İYİ Parti gibi bir partiye ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için ortaya çıktık. Niye böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı?


İl Başkanı Atlı, konuşmasında şu ifadelere yerdi: "Biliyorsunuz 2002 yılında bir takım karmaşıklıklar vardı. Ülke koalisyonlarla yönetildiği için bir takım kitlenmeler söz konusu olmuştu. Siyasete kapı kapanmalar söz konu olmuştu. Bu nedenle AK Parti gibi bir parti ortaya çıktı. Öyle bir ihtiyaç vardı. Ve AK Parti ortaya çıktı. Gerçekten de başlangıçta bir-iki güzel şey yapıldı. İnsanlar da onlara destek verdiler. Fakat sonrasında görüldü ki Türkiye'nin temel dinamikleriyle oynandı.


Bunlara savaş açılmış gibi göründü. Ekonomiyi düze çıkarma vaadinde bulunan hükümetin, ekonomiyi çok daha kötü durumlara getirdiğini görüyoruz. Herkesi kardeş yapacağız, herkesi kucaklayacağız söylemleriyle ortaya çıkan hükümetin bugün Türkiye'yi neredeyse ikiye böldüğünü görüyoruz. Dış politikamızda birçok zarar görüyoruz.


Birçok konuda bizim gözlemlediğimiz yanlışlıklar nedeniyle bunları düzeltmeye talip olduğumuz için biz de İYİ Parti'yi kurduk. Ben yaklaşık 3,5 ay önce Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle İYİ Parti'yi Kahramanmaraş'ta kurdum ve çalışmalarımıza süratli bir şekilde başladık. Önce il teşkilatımızı kurduk sonra yönetimimizle istişareler sonucunda ilçe teşkilatlarımızı kurduk. Bir taraftan çalışmalarımıza devam ederken diğer taraftan kongrelerimizi yaptık. Ayın 4'ünde en son il kongremizi yaptık. Şimdi de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik Kolları Başkanımızı atadık. Onlar da şu an diğer teşkilatlarını oluşturuyorlar. 12 kişiden oluşan Danışma Kurulumuzu oluşturduk.


Her hafta bir gün seminer programımız oluyor. Gündeme dair, gündemin önemli konularını irdelediğimiz ve İYİ Parti'nin bu konulara nasıl baktığını insanlara anlattığımız, toplantılar yapıyoruz. Konferanslar düzenliyoruz. Bugün de konferansımızın konusu şeker fabrikalarının satılışı ve Türkiye'nin tarım politikalarıydı.


Adımız İYİ! O yüzden iyilikler getirmeye geldik. Herkesi kucaklamak felsefesiyle yola çıktık. Hiç kimse ile kavgamız yok. Ne diğer siyasi partilerle ne de devletin diğer kurumlarıyla hiçbir sıkıntımız yok, olamaz. Devletin bütün kurumlarına son derece saygılıyız. Onlara da iyi şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz. Ve elimizden geldiğince mümkün olduğunca iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Ama her zaman mümkün olmayabiliyor.


Biliyorsunuz biz yakın zamanda kongremizi yaptık. Kongre için belediyeden bina talep etmiştik; ama maalesef dolu diye bina tahsis edilmedi. Biz, o binaların o günde boş olduğunu tespit ettik ve tutanak altına aldık. Yine bilboardlarhazırlamıştık. Ama parasını peşin olarak verdiğimiz billboardlar bile iptal edildi.


Yani bize engeller konuluyor; tabi sıkıştırmalar da oluyor. İşte bazı dostlarımızın, yönetimde olan arkadaşlarımızın şirketlerine sigorta müfettişleri gönderiyorlar.


Ancak bu baskılar bizleri yıldırmayacak. Bizler ülkesi için elini taşın altına koymuş, yürekli insanlarız" dedi.


Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularına cevap verildi.




1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer