Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

Sazlarını Gazeteciler İçin Çaldılar

Sazlarını Gazeteciler İçin Çaldılar

Halk Ozanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her hafta düzenlediği Edeler Sıra Gecesi'nin bu haftaki konukları basın mensupları oldu.


Halk Ozanlar Kültür ve Dayanışma Derneği,  her Cumartesi akşamı düzenlediği Edeler Sıra Gecesi'nde bu hafta basın mensuplarını ağırladı.


Birbirinden değerli halk ozanlarının sahne aldığı Edeler Sıra gecesinde sazlar bu kez basın mensupları için çalındı, şiirler okundu, türküler söylendi.


Gecenin sunuculuğunu yapan Karaozan Eshabil Karademir, Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği olarak her Cumartesi düzenledikleri Edeler Sıra Gecesi programı ile bir kültürü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi ve tüm hemşehrilerini davet etti.


Afrin'de görev yapan askerlerimiz için kahramanlık türkülerinin ve şiirlerinin okunduğu gecede, Duayen Gazeteci nam-ı diyar Karaozan Eshabil Karademir, gazetecilerin isteği üzerine sazı eline aldı ve Pakize ve Dertlerim Düğüm Düğüm adlı eserlerini seslendirdi. Öksüz Ozan İhsan Öksüz ve Rıza Çiftçi'nin atışmaları da muhteşemdi.


Sıra Gecelerinin vazgeçilmezi çiğ köfte ikramının ardından sona eren geceye katılan, Yorum Gazetesi Kurucusu Gazeteci Duayen Yılmaz Akçakale, Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kürşad Kerem Akçakale, Yorum Gazetesi Haber Müdürü Meliha Şeyda Akçakale, Özgür Haber Gazetesi Sahibesi Neşe Yıldızhan, Kahramanmaraş Haberi Gazetesi Sahibi İsmail Koyuncu, Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz ve Maraş Aktuel Haber Sitesi Sahibesi Sibel Atıcı, Halk Ozanlarına kendileri onuruna düzenlenen eşsiz program için teşekkür ettiler.




Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek