Meşe, Elbistanlılarla Kucaklaştı
Siyasi 9.05.2018 15:56:34 0

Meşe, Elbistanlılarla Kucaklaştı

Seçim çalışmalarına hız kesmeden sürdüren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bülent Meşe, Elbistan İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu.


İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Doç. Bülent Meşe, İlçe Teşkilatında partilileri kucaklaştı, projelerini anlattı.


İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Kürşad Ali Yıldırım, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak, güçlü milletvekili aday adaylarının partilerinde toplandığını ifade etti ve başarı temennisinde bulunarak sözü Meşe'ye bıraktı.


Sözlerine vakit ayırdıkları için İlçe Başkanı Yıldırım'a ve partililerine teşekkür ederek başlayan Meşe, İYİ Parti'nin milletin arzusu üzerine, ihtiyaçtan doğduğunu, toplumun her kesimini kucaklayan, Türkiye'nin umudu alternatif tek parti olduğunu söyledi.


100 GÜNDE KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK, VATANDAŞIMIZ RAHAT NEFES ALACAK


Konuşmasına Partisinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in kredi borçlarını sileceklerine dair yaptığı açıklamaya değinerek devam eden Meşe: "İşte "Türkiye İyi Olacak" sloganıyla yola çıkan partimiz iyi projelerini tek tek açıklamaya başladı. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Akşener, insanımızın kanayan yarası haline kredi borçlarını ödeyeceğini söyledi. Ekonomik kriz yüzünden bu gün bankalara borcu olmayan hemen hemen kimse kalmadı. Ayakta kalmak için maalesef borcu borçla kapatıyoruz. Faizlerini ödemeye gücümüz yetmez oldu. İşte fırsat! Nasıl mı yapacağız? Gene Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçtiğimiz de ki seçeceğiz buna inancım tam, göreve geldiği ilk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu kurulacak. 30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız.


Borç batağının içerisinde boğulan, evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşımız rahat nefes alacak" dedi.


İSTİHDAM İLE GÖÇ ÖNLENECEK


Kendisini dinleyenlerin soruları tek tek cevaplayan Meşe; "Elbistan Türkiye'nin tarıma elverişli ovalarından biri. Ancak burada termik santrallerin doğayı kirletmesi hem tarımı hem de insan sağlığını etkiliyor. Enerjide artık rüzgar veya güneş enerjisine yönelmek daha sağlıklı. Burada bulunan zengin kömür havzası sebebiyle santraller zamanında açılmış. Bunun zararını en aza indirgemek için mutlaka modernize edilmiş temiz hava filtrelerinin kullanılması için çalışacağız, yapacağız da.


ELİMİZDE BİR ŞEKER FABRİKALARI KALMIŞTI, ONU DA SATTILAR


En verimli tarım ovası demişken, elimizden giden, yok pahasına satılan Şeker Fabrikalarımıza da değinmemek olmaz. Maalesef bu durumdan yine en çok Elbistanlı kardeşlerimiz etkilendi. Elimizde özelleştirilmedik, devlete ait bir şeker fabrikalarımız kalmıştı onu da sattılar. Zaten istihdamın olmadığı ilçemize yeni işsizler ordusunu katacaklar. Özelleştirilen sektörlerin ilk yaptığı iş, işçi sayısını azaltmaktır. Elbistan Şeker Fabrikasında 33 memur, 180 daimi işçi, 101 geçici işçi olmak üzere toplam 314 kişi istihdam ediyordu. Bir aileyi ortalama 5 kişi olarak baz alırsak 1570 kişiyi gelecek korkusu sardı. Ayrıca Elbistan Şeker Fabrikasında yıllık ortalama 50 bin ton şeker, 17761 ton melas, 9815 ton da yaş küspe üretimi sağlanıyordu. Bu fabrika zarar ediyor diye yok pahasına satıldı. Bu vebali nasıl ödeyecekler, sizlerin vicdanına ve kararına bırakıyorum.


Diğer yandan, ilçe nüfusunun azalması göç oranının yükselmesi tamamen işsizlik sorunundan kaynaklanıyor. İş bulamayan gençlerimiz ya şehir merkezine ya da başka illere göç etmek zorunda kalıyor. Tabi gurbete gitmek insanımızı üzüyor. Burada göçü önlemek için istihdama yönelik yatırımların gelmesi için çalışacağız. İnsanımızda doğduğu yerde doyacak.


NİTELİKLİ GENÇLER İÇİN İYİ BİR EĞİTİM POLİTİKASI


Diğer yandan Milli Eğitim Sistemi, her yıl getirilen yeni müfredat programlarıyla sürekli geriye gidiyor. Milli eğitim sistemiz bitmiş durumda. 16 yıldır iktidarda olanlarda, eğitim politikasında sınıfta kaldıklarını, kendi elleriyle bitirdiklerini itiraf ediyorlar. Türkiye'nin geleceği nitelikli yetişen gençlere bağlı. Nitelikli gençlerin yetişmesi için Eğitim Politikamız da hazır" dedi.


SURİYELİLER ÜLKESİNE DÖNECEK, YARALARI SARACAĞIZ


Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların akıbetini merak edip soran vatandaşların da sorularını yanıtlayan Meşe: "Bizim bu konudaki politikamız;  Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin önce ülkelerinde barışı, ardından vatanlarına güvenli bir şekilde dönüşlerini sağlamak.  Tabi 6 yıldır, Suriye'de çıkan iç savaşta ülke çok zarar gördü. Büyük bir devlet olarak yaraları sarmak için de çalışacağız" dedi.


SIRADAN BİR MİLLETVEKİLİ OLMAYACAĞIM

Kendisinin standart kimlikte bir milletvekili olamayacağının da altını önemle çizen Meşe: "Sırlamaya girip, milletvekili seçilirsem ben sıradan bir milletvekili olmayacağım. Bu topraklarda büyüyen biri olarak, benim sorumluluğum çok büyük. Bana yüklenen vebalin bilincinde olarak sadece ve sadece tek gayem şehrime yatırımlar almak, sorunlara çözüm üretmek ve hemşehrilerime hizmet olacak. Benim ne makama ne de milletvekili maaşına ihtiyacım olmadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Tek derdim sizin dertlerinize çözüm üretmek, ülkemizin bekası ve refahı için çalışmak. Çıktığım bu kutlu yolda hepinizden destek bekliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

20.3° / 9.6°

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği