Maraş Biberi TURAB Expo
Gündem 15.05.2018 12:15:41 0

Maraş Biberi TURAB Expo'da Dünyaya Açıldı

Maraş Biber Kümelenmesi, TÜRAP (Türk-Arap Ülkeleri İş birliği Derneği) tarafından 02-04 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da organize edilen ve 5. Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 3. Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, 2. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Eki

5. Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 3. Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, 2. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Ekipmanları, Ağırlama, Konaklama Teknolojileri, Ev Dışı Tüketim Fuarı olmak üzere üç ayrı etkinliğin bir arada yer aldığı TURAB EXPO'ya katılan Maraş Biberi Kümelenmesi'ninstantı büyük ilgi gördü. TÜRAP tarafından 02-04 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da organize edilen ve Türk gıda sektörü ile Arap gıda sektörünün önde gelen firmalarının buluştuğu fuarı 15 Arap ülkesinden 1000 civarında iş adamı ziyaret etti.

Projenin ana faydalanıcısı olan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, yaptığı açıklamada Maraş Biberi'nin TURAB EXPO'da gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Ülkedeki en kaliteli ve özel biberin Doğu Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yetiştiğine vurgu yapan Emiralioğlu, "Maraş Biberinin artık bir dünya markası olmasının zamanı gelmiştir ve bunun yolu da sektöreliş birliğinden geçmektedir. Maraş Biberi, tüm bölge illerinin ortak değeridir.Maraş Biberinin önemli bir özelliği de dünya pazarında bulunan diğer biber mamullerinin aksine, orta acılık seviyesinde olması ve bu sebeple çocuklardan erişkinlere kadar çok geniş bir tüketim kitlesine ulaşabilmesi. Pul biberin egzotik bir ürün olması, antioksidan özelliği, fabrikasyon işlemlerden geçmemesi ya da minimal derecede geçmesi, dünyada hızlı büyüyen trendlere uygunluğu, Maraş Biberi üretim ve ticaretinin önünü açan unsurlardır. Pul biber tüketiminin küresel ölçekte artış eğiliminde olması da Maraş Biberinin ihracat potansiyelini her geçen gün artırmaktadır. TURAB EXPO Fuarı ürünümüzün ihracat potansiyelini test etmek açısından oldukça önemli bir platform. Standımız yoğun şekilde iş adamları tarafından ziyaret edilmiş, oldukça faydalı görüşmeler yapılmış, iş birliği olanakları araştırılmış ve olumlu ticari sonuçlar elde edilmiştir.'' ifadelerini kullandı. 


Maraş Biber Kümelenmesi Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Program bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmayı hedefliyor.

 

 Maraş Biberi Kümelenme Projesi, çiftçileri, biber işletmelerini, bölgedeki sivil toplum örgütlerini, ilgili devlet kuruluşlarını, üniversite ve enstitüleri bir araya getirerek, değer zincirinde yer alan tüm aktörlerin katılımıyla araştırma geliştirme, sektörel tanıtım, destekleyici tesislerin kurulması gibi pek çok faaliyete öncülük etmeyi öngörüyor. Bu iş birliğinin bir sonucu olarak kümelenmede yer alan her bir üyenin üretim maliyetlerinin düşmesi, pazarlama ve rekabet edebilirlikteki avantajlarını artırması hedefleniyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.7° / 18.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı