Sebze ve Meyvelerde İlaç Kalıntılarına Dikkat!

Sebze ve Meyvelerde İlaç Kalıntılarına Dikkat!

Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, bilinçsiz kullanılan tarım ilaçlarına dikkat çekti.

ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, tarım ilaçlarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, özellikle sebze ve meyvelerde zararlılarla mücadele de kullanılan insektisitlerin bitkilere uygulandıktan sonra bekleme sürelerine dikkat edilerek hasat edilip pazarlarda satılması gerektiğini söyledi.

Kış aylarında seralarda üretilen domates, biber ve salatalık gibi sebzelerin tüketildiğini, yaz aylarında ise insanların tarlada yetiştirilen sebzeler konserve, kurutma, sos vb. çeşitli saklama yöntemleri ile kullanarak kış aylarında yemek için hazırladıklarını söyleyen Başkan Dumlupınar, ilaç kalıntılarının sebze ve meyve hallerindeİl Tarım Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak denetlenmesi gerektiğini vurguladı.


Özellikle domateste tuta yani domates güvesi, salatalıkta beyazsinek gibi zararlılar için çok sık ilaçlama yapıldığını, İnsanlarımızın, genetiği değiştirilmiş organizmalar, hibrit çeşitler ve hormon kullanımına verdikleri tepkinin çok daha fazlasının tarım ilaç kalıntılarına verilmesi gerektiğini belirtti.


Başkan Dumlupınar: "Tarım ilaçlarının kullanımının zararlı eşik seviyeleri gözetilerek yapılması, ilaçlama ile hasat zamanı arasındaki bekleme sürelerine dikkat edilmesi, ilaç kalıntı denetimlerinin sıklaştırılması ve rutin hale getirilmesi insan ve çevre sağlığımız açısından son derece önemlidir" dedi ve halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.




Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı