TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Çekirdekten Bilime sloganı ile düzenlenen Bilim Şenliği, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde başladı.
Törene, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kenan Örten, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Kahveci, İl Kültür Müdürü SeydihanKüçükdağlı,Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal,TUBİTAK Danışmanı Mehmet Kahraman, TUBİTAK Proje Sorumlusu Cuma Doğan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Dulkadiroğlu Belediyesi Şube Müdürü Murat Akkurt, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, projede görev alan öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Kahveci, törende yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin niteliğini arttırma çalışmaları kapsamında 16- 17 Ekim tarihlerinde PiazzaAVM'de böyle bir etkinlik düzenlendiklerini söyledi.
Bir ülkenin gelişmesinin, vatandaşlarının eğitimi ve üretken olması ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten kahveci, "Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü çatısı altında görev yapan tüm eğitimciler, bilim ve teknolojinin gelişimine katkı sağlayabilen, yaşadığı topluma değer katan, üretken ve her türlü kaynağı etkin ve verimli kullanan bireyler yetiştirmek için çalışmaktadır. Amacımız, bilim kültürünü toplumun daha geniş kesimlerine yaymak ve bu sayede toplumun bilime olan ilgisini arttırmak, çocukları ve gençleri bilimsel çalışmalara özendirmektir" dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise Bilim Şenliklerinin önemine değindi.
Bilim Şenliği'nde gördüğü öğrencilerin araştırma içerisinde, çevresindeki olayları, olguları ve nesneleri merak eden, düşünen, okuyan ve araştıran bireyler olmasının son derece sevindirici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Can, şunları söyledi:
"Bir üniversite yöneticisi olarak geleceğimiz adına umutlanıyorum. Geleceğimiz ile ilgili bilim üretim anlamında, teknoloji ve kalkınma anlamında büyük umutlar taşıyorum. Düşünen, araştıran, merak eden ve merak ettiklerini inceleyerek bunları bir projeye dönüştüren nesillerin olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah geleceğimiz ile ilgili çok daha iyi şeyler söyleyebiliriz."
Yapılan konuşmaların ardından 45 farklı atölye çalışmasının yer alacağı ve 4-14 yaş arası çocukların katılabildiği şenliğin açılış kurdelesi kesildi.
Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bilimin farklı dallarıyla tanıştığı "Çekirdekten Bilime" şenliği etkinlikleri, 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşti.
Fen Atölyesi, Robotik ve Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Plateneryum ile Uzay Keşfi, Duygu- Düşünce Atölyesi, Sanat-Tasarım Atölyesi, Müzik Atölyesi, Değerler Eğitimi, Arkeoloji Atölyesi, Coğrafya Atölyesi, Matematik Atölyesi ve Uçak Yapımı Atölyesi ile çocuklar bilim dünyasına adım attı.