“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” Ağaçlandırma Projesi

“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” Ağaçlandırma Projesi

T.C Milli Eğitim Bakanlığı İle T.C Tarım ve Orman Bakanlığı arasında " Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Bu Protokol İle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da Ankara'daki programa iştirakleriyle , 81 İlde eş zamanlı Orman Bölge Müdürlüleri tarafından belirlenen sahalara, Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve Orta okullarda öğrenim gören yaklaşık 10 (on) milyon öğrenci adına mümkün olduğunca kendileri tarafından  birer adet fidan dikilerek "Birlikte  Büyüyoruz Ormanları" oluşturulması hedeflenmektedir.
Bu protokol kapsamında Kahramanmaraş ilimizde, Tömek mevkiinde arazi hazırlığı yapılan 250 dönüm alanda sedir fidanlarını öğrencilerimizle birlikte toprakla buluşturuyoruz.
Fidan dikim programı ile Kahramanmaraş da 5.000 Adet fidan öğrencilerimiz ile birlikte dikildi. Ayrıca Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak Ağaçlandırma projeleri kapsamında 2018 yılında 2 milyon 780 bin fidan toprakla buluşturulacaktır. 
Son Yıllarda okullar ve öğrenciler ile birlikte yapılan fidan dikimlerine özel önem verilmiş bu kapsamda her yıl çocuklarımız ve gençlerimiz marifetiyle on binlerce fidan toprakla buluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde okul bahçelerine yapılan ağaçlandırmalar neticesinde bu güne kadar  48.790 okul bahçesi ağaçlandırılarak 8.7 milyon adet fidan dikilmiştir. Böylelikle hem ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunulmuş hem de bu faaliyetlere katılan gençlerimizde ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmeleri ve çevrelerini korumaları konularında farkındalıklarının yükseltilmesi sağlanmıştır.


Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek