Kahramanmaraş'ın ve bölgenin ihracatına önemli bir katma değer sağlanması açısından çok büyük bir önem arz eden Türkoğlu Lojistik Merkezi faaliyetlerine başladı.
Türkoğlu Lojistik Merkezi 16 vagonla ilk seferini yaptı. İlk blok konteyner treni 5 Mayıs 2019 tarihinde İskenderun Limanı ile Türkoğlu arasında sefere başladı.
TCDD yatırım programı kapsamında 80 milyon lira bütçe ile yapılan Türkoğlu Lojistik Merkezi, 331 bin 500 m2 konteyner stok alanı ile özel sektöre ve ihracata çok önemli katkı sağlayacak.
Konu hakkında bir açıklama yaparak projenin ekonomiye kazandırılmasıyla birlikte ihracatbakımından çok önemli bir itici güç oluşturacağını ifade eden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş'ın 2,2 milyar dolar olan dış ticaret hacminin, bu tesisle birlikte çok daha ileri seviyeye ulaşacağını söyledi.
KMTSO Başkanı Zabun, "Şehrimiz üretilen ürünlerin yine buradan ihraç edilmesi, ihracat kalitesine sahip birçok ürünümüzün Kahramanmaraş'tan yurtdışına gönderilerek katma değer oluşturulması bakımından bu projenin hayata geçmiş olması çok önemliydi. Şehrimizin ihracatta operasyon kabiliyeti ve nitelik artışını sağlayacak projelerden birisi Türkoğlu Lojistik Merkezi'dir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hükümetimize, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, projenin şehrimize kazandırılmasında emeği bulunan tüm siyasetçilerimize, ilimiz iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.
Kombine taşımacılıkta ulaşım yollarının geliştirilmesi ve ulaşım modları arasında etkin bağlantının kurulması, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma gibi faaliyetlerin daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesi için kurulan lojistik merkezler, rekabet gücünün artırılmasını hedefliyor.
Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak ve ülkemizin bölgenin lojistik üssü haline gelmesi için 21 ayrı yerde lojistik merkez planlanmıştı. Bunların bir kısmı yapımı devam eden bir kısmı ise faaliyete açılan merkezler.
Türkiye'yi bölgenin lojistik üssüne dönüştürecek lojistik merkezlerin tamamı hizmete girdiğinde, Türk lojistik sektörüne 35,6 milyon ton ilave taşıma imkanı ile 12,8 milyon m2 açık alan, stok alanı, konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırılacak.