Gençler, Türkiye'nin yeni Mimarı olacak

Gençler, Türkiye

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, 19 Mayıs 1919`un Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan şanlı bir direnişin tarihi olduğunu belirterek, "19 Mayıs`ın armağan edildiği gençler, şanlı tarihimizden alacakları güç

Covid-19 nedeniyle gençlerin meydana çıkmasa da, 19 Mayıs coşkusunun iliklerine kadar hissettiğini belirten Kaçamaz: "Mustafa Kemal Atatürk, millet iradesine dayanan bağımsız bir devlet yolunda ilk adımını 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkarak atmıştı. Milli Mücadele tarihimiz şehit düşeceğini bile bile vatan için cepheye giden daha bıyığı terlememiş gençlerimizin isimleriyle doludur. Atatürk`ün bu günü gençlere armağan etmesi onlara duyduğu güven ve verdiği değerin ifadesidir" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR.

Kaçamaz şöyle konuştu: " Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin kurtuluşu ve Vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919'da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen Büyük Önder, bunun ancak gençlerin omuzlarında yükselebileceğine olan inancından, bu günü ülkemizin geleceği olan Türk Gençliğine armağan etmiştir. Bu itibarla, Türk milletinin özgürlük mücadelesinde Büyük Atatürk önderliğinde yaktığı bağımsızlık ateşinin ilk adımı olan 19 Mayıs, aynı zamanda Atatürk`ün gençliğe verdiği önem ve değerin sembolüdür.

Bizlerde geçlerimize güveniyor, onların sahip oldukları asil güçle Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağını biliyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Çabamız ve gayemiz, gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken donanımlı bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak ve onlara güçlü, müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı en iyi dileklerimle kutluyorum"

 



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları