YKS
Eğt.-Kült. 23.06.2020 12:25:30 0

YKS'ye Girecek Öğrencilere Öneriler

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: - "Sınavları,Düşlediğiniz Hayata Ulaşmanızda Açmanız Gerekenler Kapılar Olarak Düşünün”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 27 " 28 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenecek Yüksek öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere başarılar dileyerek, önerilerde bulundu.

 Prof. Dr. Dağlı, "Hayatınızın farklı aşamalarında karşınıza çıkan sınavları bir engel değil, düşlediğiniz hayata ulaşmanızda, açmanız gerekenler kapılar olarak düşünün" dedi.

 "Sınav için yaptığınız çalışmalar, kendinizi moral ve motivasyon olarak iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bir parça kaygıdan zarar gelmeyeceği gibi dikkatinizi toplamanızda yardımı bile olacaktır. Yeter ki kaygının, başarınızın önüne geçmesine izin vermeyin" diyen Prof. Dr. Dağlı, sınavların üstesinden gelmek için sakin ve kararlı olmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 Kahvaltının sınav günü de en önemli öğün olduğunu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, "Sağlıklı bir sınav geçirebilmek için, öncelikle sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Boş midenin yol açabileceği sıkıntılarla uğraşmamak için evden mutlaka bir şeyler yiyerek çıkın" diye konuştu.

 Sınava geç kalınmaması için sınav binasının yerinin önceden görülerek evden çıkılıp zamanın iyi ayarlanmasını öneren Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Yapmak istediğiniz meslek ve düşlediğiniz hayatla ilgili atmanız gereken son adımlardan biri olan sınava, kendinize inanarak ve yapabilecekleriniz konusunda kendinizi doğru değerlendirerek girin.

 Sınav sonrası tercihinizi yaparken, ailenizden, arkadaşlarınızdan, rehberlik birimlerinden destek alabilirsiniz. Ama son karar hep sizin olsun. Üniversitemizin kapıları sınav öncesi ve sonrası sizlere daima açık. Sağlıkla ilgili meslek seçiminde bulunmak isterseniz, bizleri ziyaret edebilirsiniz. Hepinize başarılar dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Sizleri mutlu eden, ailenizi gururlandıran puanlar almanız dileğiyle." 

 SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans eğitimleri veriliyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim verilecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.1° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı