Kahramanmaraş Başdervişli Göleti Milli Ekonomiye Her Yıl 3,7 Milyon'luk Değer Katacak


Kahramanmaraş Başdervişli Göleti 

Milli Ekonomiye Her Yıl 3,7 Milyon

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltm

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Kahramanmaraş ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Tek Madalyalı şehrimiz Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan BaşdervişliGöletinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,'Çalışmaları devam edenBaşdervişliGöletinintamamlanması ile 1 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Genel Müdür Yıldız,  ‘Kahramanmaraş BaşdervişliGöletinin temelden yüksekliğinin 24.55 metre olduğunu ve1,03 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizerek,BaşdervişliGöletinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 3 milyon 700bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ‘dedi.

İş kapsamında Borulu sulama şebekesi tamamlandı. Sanat yapısı imalatlarına devam ediliyor. Gövde sıyırma kazısı ve Dolusavak kazısı yapıldı. Kondivi imalatı yapıldı. Rölakasyon yolarının yapımına devam ediliyor. Gölet rezervuarında kalan elektirk hattı deplase edildi. Su altında kalacak olan köprü yıkılarak yerine memba tarafından menfez imalatı yapıldı.


Gölet rezervuarında kalan yolların yerine rölakasyon yolları yapılacak. Gövde dolgusu ve vana odaları yapılacak. Sanat yapıları tamamlanacak.


 

 



Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı