Sağlık Sektörü İstihdam Fırsatlarıyla Dikkat Çekiyor
Gündem 3.09.2020 12:14:56 0

Sağlık Sektörü İstihdam Fırsatlarıyla Dikkat Çekiyor

Türkiye'de genç işsizliğin %27'lere ulaştığı günümüzde, genç istihdamı pandemi sonrası önemi daha da anlaşılan sağlık sektörüne doğru kayıyor. ‘Geleceğin Üniversitesi' vizyonuyla bu yıl ilk mezunlarını alacak Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Ö

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay;‘Sağlık alanında nitelikli çalışan açığını doldurmak için buradayız.'

 

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, ‘istihdam ve mesleği' birbiriyle çok ardışık kavramlar olarak gördüklerini belirtiyor. Özay, ‘Üniversite kurarken ülkemizin gerçeklerini bilmek ve ihtiyaçlarını göz önüne almak zorundaydık. Bir sektörde fazla istihdam varsa oraya eğilmemizin gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Sayılara baktığımızda Türkiye'deki doktor sayısının OECD ortalamasının neredeyse yarısı kadar olduğunu görüyoruz. İhtiyaç ise bunun iki katı. Bu diş hekimliğinde de aynı şekilde. Ergoterapi gibi daha az bilinen bölümlere bakıldığında ise rakamlar daha da düşüyor. Ergoterapistler için özel hastanelerde, çoğunlukla kamuda, onun dışında birçok yerde de iş imkanları ve istihdam açığı mevcut. Sağlık bir ekip işidir. Ameliyata girdiğinizde hemşirelerin, ameliyathane hizmetlerinin, anestezistin, dezenfeksiyon ekibinin çok iyi olması lazım. Dolayısıyla sadece doktorlukta değil, sağlık sektöründe yan dallarda da çok fazla istihdam açığı var. Teknolojik gelişmeler sayesinde çok fazla yol katedilen diyaliz programında da istihdam imkânları dikkat çekiyor. Diyalizde kullanılan cihazların teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bu alanda gidilecek daha çok yol var. Yine teknoloji ile iç içe bir diğer alan, optisyenlik. Robotik teknoloji optisyenlerin işlerini kolaylaştıracak ve çalışma alanlarını genişletecek. 3 boyutlu yazıcılar vasıtasıyla istediği camı istediği özellikte yazdırabilecek. Optisyen orada uygulayıcı olarak kendine çok yeni çalışma alanları bulacak. Uzun vadede göz doktorlarının yanında yardımcı olarak optisyenlerin çalışacağı öngörüldüğünde bu alanda şuanda sektördeki ihtiyacın da üzerinde bir talep doğacaktır. ` diyor.

 

Yeni normalin yeni mesleği ‘Dezenfeksiyon'da ilk mezunlara istihdam garantisi

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, koronavirüs ile birlikte hayatımıza giriş yapan ‘dezenfeksiyon' kavramının eğitimde de gündeme geldiğini anlatıyor. Türkiye'de Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi bölümünün yer aldığı ikinci üniversite olan Atlas Üniversitesi, hali hazırda mezun vermediği için dikkatleri üzerine çekiyor. Prof. Dr. Batuhan Özay, ‘Türkiye'de sterilizasyon, dezenfeksiyon ve antisepsi bölümünde nitelikli eleman sayısı çok sınırlı. Bu eğitimi veren ikinci üniversiteyiz. Şimdiye kadar bu işlevi hemşirelik gibi diğer branşlar yürütüyordu. Pandemi ile birlikte de bu bölümün önemini gördük. Dolayısıyla ilk mezunların çok kolay iş bulacağını düşünüyorum. Gelişen teknoloji ile beraber robotik ve bilişsel anlamda bu alanda da gelişmeler olacaktır. Bütün alanlarda sertifikasyon programları uygulandığı ve bu alanda ciddi açık olduğu için istihdam problemi olmayacaktır. Her geçen gün hastane sayımız arttığı için uzun yıllar bu bölümün önü açık olacaktır. Ayrıca mezunlarımızı büyük oranda kendi hastanelerimizde istihdam edeceğiz.‘ diyor.

 

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Ameliyathane Hizmetleri Bölümü iş olanakları ile dikkat çekiyor

İş olanakları açısından yükselişe geçen meslekler ve bölümleri değerlendiren Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, kamuda ve özel sektörde Tıbbi Görüntüleme Tekniklerive Ameliathane Hizmetleri Bölümü'nü değerlendirdi. Özay, ‘Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji'nin büyük fayda sağladığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü istihdam fırsatlarına baktığımızda son zamanlarda şehir hastanelerinin sayılarının artması ile birlikte kamuda iş fırsatlarının daha da artacağını öngörüyoruz. Özel sektörde de iş imkanları oldukça fazla. Kamu hastanelerinin MR, röntgen, ultrason, tomografi gibi görüntüleme üzerine hizmet alımı yaptığı yerlerde iş imkanları artarak devam edecektir. Hastaneler 24 saat çalışıyor ve mesai saatleri 7 saat, bu 24 saatte 4 teknisyen demek. Bu kadar çok ihtiyaç olan bir yerde çok fazla iş imkanı var. Sadece radyolojide değil, nükleer tıpta ve radyoterapi ünitelerinde de çalışabiliyorlar. ‘ diyor. ‘Ameliyatı yapan cerrahtır, onunla birlikte puzzle'ı dolduran Ameliyathane Hizmetleri'nde çalışan ekiptir' diyen Özay, bu bölümde de açık gözlemlediklerini belirtiyor. Özay, ‘Hastaneler büyüyor, operasyonlar büyüyor ve Türkiye'de sağlık turizmi de çok gelişiyor. Hastanelerin ameliyathane olanakları da genişliyor, bu noktada istihdamı da geliştirecek diye düşünüyoruz. ‘ diyor.

 

Z kuşağını anlayan, dinleyen eğitim kurumu

Atlas Üniversitesi'nin İstanbul'un yanı sıra Amerika, Çin, Güney Kore, Almanya ve Güney Afrika'da temsilcilikleri bulunan eğitim merkezi Atlas Grad Institute'nin öğrencilere dünyanın dört bir yanında eğitim & staj imkanı sunduğunu belirten Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay, ‘Atlas Grad ile birlikte yeni neslin liderlerinin ihtiyaç duyduğu güven, bağımsızlık, beceri ve küresel rekabet gücünü tüm öğrencilerimize aşılayacağız. Her öğrencimize sunacağımız bu eşit imkan dahilinde merkezlerdeki teorik eğitim dışında ilgili bölgelerde staj imkanları sunarak öğrencilerimizi direkt global şirketlerle bir araya getireceğiz. Atlas Grad, Z kuşağının global eğitim arzusunun tam olarak karşılığını veren etkili bir program olacak. Z kuşağı,öğrenme sürecine dahil olan, sosyal tecrübeyi önemseyen, kariyer odaklı, pasif olmayı reddeden, interaktif, Dijital öğrenme araçlarını kullanan ve bilgiye hızlı erişimi seven bir kuşak. Aynı zamanda bilgiyi deneyimle birleştirerek, uygulayarak ve farklı farklı pratikler ile öğrenmek arzusunda. Atlas Grad Z kuşağının yurt dışı programları ile de beklentilerine cevap veriyor.‘diyor.

Atlas Üniversitesi, tüm öğrencilerine ücretsiz olarak sunacağı yurtdışı eğitim ve staj programlarının yanı sıra çoklu eğitim ve programı da bünyesinde barındırıyor. Program kapsamında tüm öğrenciler yurt dışı eğitim olanaklarından faydalanabilecek ve seçtikleri bölgede farklı farklı üniversitelerin programlarına dâhil olabilecekler. İlk etapta 5 haftalık bir program olarak hayata geçen Atlas Grad, aynı zamanda yurt dışında staj imkânı açısından da fırsat yaratıyor. 

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösteris...

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...

BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...

Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

17.7° / 7.1°

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti