Başkan Mahçiçek, “Türk Dili'ni seviniz!...”

Başkan Mahçiçek, “Türk Dili

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türk Dil Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında;Nihad Sami Banarlı'nın "Türk Dili'ni seviniz! Çünkü Türklerin, en az geçmişleri kadar büyük geleceği olacaktır. ” ifadelerine yer veren Başkan Mahçiçe

"Bir dilin kelimelerini hor görmek, hakir görmek, hele şu veya bu politik ve ideolojik sebeplerle dilden atılabilir görmek, en az, o kelimelerin oluşum süreçlerini bilmemekten, hatta sevmemekten doğan büyük bir gaflettir. Dilin korunması her Türk vatandaşının ödevidir. Ancak bu uğurda herkesten fazla sorumlu olanlar, yazarlar, şairler ve öğretmenlerdir. Her düşünür Türkçe'nin bir gönül neferi; her yazar, hatasız söylemeye mecbur bir dil işçisidir. Dahası Türk dilinde ders veren her öğretmen, öncelikle bir Türkçe öğretmenidir. Bu noktada Türkçeyi en yetkin kullanan isimlerden biri olan, Türk düşünce hayatında, fikirleri ve eserleriyle derin izler bırakan ÜstadNecip Fazıl'ı şu satırlarıyla anmak istiyorum: "Müjdeler olsun size; doğdu batmayan güneş!"  dizeleriyle ifade edildiği gibi evet, gençler batmayan güneşin doğuşuna az kaldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dil konusundaki hassasiyetini "Türkçe konuşacağız` dedik, ülkemizin menfaatlerini ve mazlumların hakkını hep Türkçe savunduk... Bundan sonra da hak ve adalet mücadelemizi Türkçe konuşarak vereceğiz." İfadelerini her platformda dile getirmiştir. Dilimizin, yani millî kimliğimizin bayramı olan bu günde Türkçemize emek verenlerden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere herkesi saygı ve minnetle anıyor TürkDil Bayramı'nı tebrik ediyorum."dedi.

 

 



Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek