40 Yaşından Sonra Hayatımıza Giren Presbiyopi, Dijitalleşmeyle Hızlanıyor

Presbiyopi, yani 40 yaşın üzerindeki kişilerde yaşa bağlı olarak oluşan yakını görememe sorunu kadın erkek herkesin yaşadığı genel bir göz rahatsızlığı. Dünya nüfusu her 5 yılda bir yaşlanıyor ve presbiyopioranı buna bağlı olarak artıyor. Özellikle gözün

40 Yaşından Sonra Hayatımıza Giren Presbiyopi, Dijitalleşmeyle Hızlanıyor

 

Dijital cihaz kullanımdaki artış göz problemlerini beraberinde getiriyor.

Hızla kullanımı artan akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. Bilgiye erişim artırılmış fonksiyonlar ile daha kolaylaşıyor. İş yaşamı mobil hale gelirken dijital cihazlar ile geçirilen zaman her geçen gün artıyor. Çeşitli uygulamalar ile sosyalleşme alanları haline gelen cihazlar alışveriş, bilgiye erişim, etkileşim, araştırma olanakları ile yaşamın tüm dinamiklerinin sığdırıldığı vazgeçilmez parçalara dönüşüyor.  Bilinen göz kusurlarının dışında gözlerin dijital etkilerden korunması, çağın en önemli konusu diyen Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, ‘Dünyada 285 milyon insanda görme bozukluğu mevcut. Bunun %85'i tedavi edilebilir ya da önlenebilir olan bozukluklar. Son yıllarda telefon, tablet ve bilgisayar kullanımının artması ile çeşitli göz problemleri ortaya çıkmaya başladı. Bu problemlerin önceden fark edilmesi tedavi, önlem ve yaşam konforu açısından son derece önemli. Özellikle ilerleyen yaşlarda görme problemlerinin farkında olunmaması ya da geç fark edilmesi psikolojik problemlerin yanı sıra okumada isteksizlik, baş ve boyun ağrıları, konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk gibi sorunlara sebep olabiliyor. 40 yaş ve üzeri kişiler yaşa bağlı olarak görme sorunu yani presbiyopi dediğimiz kırma kusuru ile karşılaşıyor.Gelişen teknoloji ile göz bozukluklarının çözümümün yanı sıra daha net ve konforlu görüş için ürünler geliştiriliyor. Hızlı adaptasyon,  yüksek kişiselleştirme, gelişmiş estetik, mesafeler arasında kolay geçiş, azaltılmış dalgalanma ve sallanma etkisi ve daha geniş görüş aralığı sunan SEIKO Brilliance, görüş konforu için geliştirilmiş en mükemmel teknoloji olarak karşımıza çıkıyor' diyor.

 

Presbiyopi nedir? Neden 40 yaşından sonra yakını görmemeye başlarız?

Uzaktaki bir cismin yakına gelmesiyle beyne ulaşan uyarı değerlendirilerek göze iletilir. Burada gözün ''silier cisim'' denen bölgesinde kasların kasılıp gevşemesiyle buna bağlı lifler gerilir ya da gevşer. Liflerin bu hareketi, lensin incelerek ya da kalınlaşarak kırıcılığının artmasına neden oluyor. İnsan gözü, 40 yaşından sonra bu yeteneğini yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor ve yakını görememe sorunu yaşanmaya başlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Modern presbiyoplar, yakın gözlüğü kullanmak yerine progressive camları tercih ediyorlar.

Yaşlılık belirtisi olarak gördüğümüz burnun üzerine düşen yakın gözlükleri tarihe karışıyor. Modern presbiyop yakın gözlüğü kullanmak yerine progressive camlar tercih ediyor; çünkü modern presbiyop kendisini genç hissediyor ve genç görünmek istiyor.  Optik teknolojisi bundan 50 yıl önce yakın ve uzak görüşü tek cam da buluşturan progressive camı keşfetti. İnsanlar tek gözlükle göz problemlerine çare buldu. Ancak 50 yıl önceki presbiyopların progressive camdan beklentileri ile günümüz presbiyopların beklentileri artık aynı değil. Eskiden sadece çok okuma yapan presbiyoplar progressive cam tercih ederken ve özellikle yakını iyi görme beklentisi varken bugün bu durum biraz daha farklılık gösteriyor. Akıllı cep telefonu ve tablet kullanımı ile okuma yapan presbiyoplar değil, tüm presbiyoplar progressive cama ihtiyaç duyuyor. Özellikle progressive camdan beklenti de doğal olarak dijital cihazların daha konforlu kullanılması yönünde evrildi.

 

Dijital cihazlara yakından bakarken yakın, orta ve uzak alan görüşündegözlerimiz sürekli olarak odak değiştiriyor. Bu sürekli odak değişimi gözlere yük bindiriyor ve adaptasyonu sıkıntılı hale getiriyor. SEIKO'nun en yeni ve en üstün görüş kalitesine sahip progressive camı Brilliance, kullanıcının görüşünü en etkili şekilde yükseltirken gerçekten önemli olana odaklanmasını sağlayan yüksek kaliteli bir cam teknolojisine de sahip.

 

En yenilikçi teknolojiler SEIKO Brilliance tasarımında birleşti.

 

Anında adaptasyon, yüksek kişiselleştirme, gelişmiş estetik, mesafeler arasında kolay geçiş, benzersiz konfor, azaltılmış dalgalanma ve sallanma etkisi, daha da geniş görüş aralığıSEIKO Brilliance'ın yenilikçi teknolojisinin öne çıkan ve kullanıcıya maksimum konfor yaşatan özellikleri. Brilliance, tasarımında barındırdığı Twineye 360° Modulation Technology, Intelligent Magnification Control, Dijital Zoom Equalizer, Balance Zone Technology ve kullanıcının optik cam kullanım geçmişi ve kişisel görüş tercihlerini de hesaba katan Personal Design Selectorgibi yenilikçi teknolojilerin olağanüstü birleşimi ile özellikle çabuk ve kolay adaptasyonla kullanıcıya en üst düzey konfor sağlıyor. 



1

Kahramanmaraş’ta Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

2

“Her Türlü Afet ve Acil Duruma Hazırız”

3

Kahramanmaraş’ta emlakçılık sektörüne yeni bir boyut geliyor!

4

Sinan Akçıl, Şarkılarıyla Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

5

İstiklalspor Basketbol Takımı Fırtına Gibi Başladı! 77-66’lık Zafer