Göksun
Gündem 11.01.2021 08:49:15 0

Göksun'da Eba Destek Noktalarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Göksun Belediyesi, eğitimin uzaktan yapıldığı Koranavirüs (COVID-19) salgını sürecindeöğrencilerinEğitim Bilişim Ağı(EBA)'ya erişimini sağlamak için EBA Destek Noktası kurma çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri daha önce hayata geçirdiği 16 bilgi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, beraberinde İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile birlikte Göksun Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan EBA Destek Noktasını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

 

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını ve iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmalarını isteyen Milletvekili Habibe Öçal, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Bugün Göksun Belediyesi tarafından açılan EBA destek noktalarından birindeyiz. Pandemiden dolayı uzaktan eğitim noktasında öğrencilerimizin derslerine, eğitime erişilebilirlik noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada bütün kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle birlikte biz öğrencilerimizin eğitimden geri kalmamaları noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Burada yine öğrencilerimizin kesintisiz eğitim alabilmeleri için internete erişimlerinin hızlandırılması amacı ile EBA destek noktamızı kurduk. Çocuklarımız burada eğitimlerini almaktalar. Onlara düşen derslerine sıkı sıkıya çalışmak, iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmaktır. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın'a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Göksun'da eğitime çok büyük destek vermekte. Aynı şekilde eğitimin kesintiye uğramaması için gayretli çalışmalarından dolayı ilçe Kaymakamımız ve diğer ilgililerde teşekkür ediyorum."

 

Göksun Belediyesinin eğitime desteğini sürdüreceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'da yaptığı açıklamada, "Uzaktan eğitim sürecinde Göksun Belediyesi olarak, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile işbirliğine gidiyoruz. Bilgisayar ve interneti olmayan öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için adeta bir seferberlik başlattık. İlçemiz kırsalında internet erişim sorunu yaşanan bölgelere mobil araçlarımızla EBA destek noktası oluşturduk. İlçe merkezimizde de yine bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için EBA destek sınıfları oluşturuyoruz. Amacımız öğrencilerimizin eğitimde geri kalmamalarıdır. Bu zor günlerde Göksun Belediyesinin bütün imkânları ile eğitime destek olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

EBA destek sınıfında derse katılan öğrenciler de sağlanan imkânlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Milletvekili Öçal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte okul bünyesinde oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından örnek gösterilen uygulama mescidini inceledi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.9° / 6.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı