Dünya Edebiyat Yolu`nda Pedallayacak

Dünya Edebiyat Yolu`nda Pedallayacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek olan ‘Uluslararası Kahramanmaraş Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı' lansmanında konuşan Başkan Güngör, "Düzenleyeceğimiz etkinlikte 20 ülkeden 250 sporcu yarışacak. Uluslararası arenada şehrimizin her türlü k

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği "Uluslararası Kahramanmaraş Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı" Lansmanı gerçekleştirildi. 3 - 4 Temmuz arasında kentin tarihi ve turistik bölgelerinde gerçekleştirilecek uluslararası etkinliğe, 4 kategoride 20 ülkeden 250 yarışmacı katılım sağlayacak. Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte, yarışmacılar Edebiyat Yolu'nun merkeze alındığı 100 kilometrenin üstünde bir güzergâhı takip edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tanıtım toplantısındaki konuşmasında, "Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla Göksun " Kahramanmaraş yolumuzu ‘Edebiyat Yolu' olarak belirledik. Şehrimizin önemli şairleri ve yazarlarının isimlerini de bu yolda bulunan tünellere verdik. Kahramanmaraş'ımızda 3 " 4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Turnuvasıyla şehrimizin turizm görünürlüğünü daha da artırmış olacağız. 20 ülkeden 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan bu turnuva bizleri son derece mutlu ediyor. Ayrıca bu turnuva sayesinde tüm dünyada şiir ve edebiyatın başkenti olarak tanınmış olacağız" dedi.

 

Edebiyatın Başkenti İddiamızı Güçlendiriyor

Yapılan etkinliklerin turizm ve uluslararası prestij açısından da önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Hayrettin Güngör, "Şehirlerde ne kadar uluslararası etkinlik ve organizasyon yapılırsa şehrin turizm ve tanıtımına o derece katkı sağlar. Kahramanmaraş'ımız şiir, edebiyat, spor ve dondurma gibi pek çok alanda önemli potansiyel taşıyor. Bu etkinlik tıpkı düzenlediğimiz Uluslararası Şiir ve Edebiyat günleri etkinliği gibi Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı'na Edebiyat alanından dâhil olma sürecimize pek çok katkı sağlayacak. İnşallah 3 " 4 Temmuz'da yapacağımız bu etkinlik hem şehrimizin tanıtımına hem de şiir ve edebiyatımıza çok büyük katkı sağlayacak. Aynı zamanda bu turnuva Kahramanmaraş'ımızın bütün güzelliklerini ve gastronomi alandaki başarısını da tanıtmış olacak. Bisiklet sporuyla uğraşan herkesi turnuvamıza davet ediyorum" ifadelerini kullandı.



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı