Şehir Meydan Projesi`nde Geri Sayım Başladı

Şehir Meydan Projesi`nde Geri Sayım Başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Emniyet, Valilik ve Özel İdare İş Merkezi'nin de aralarında bulunduğu bölgede inşa edilecek Şehir Meydan Projesi'nde süreç hızla ilerliyor. Eski Emniyet binasının yıkımı büyük ölçüde tamamlanırken, İl Özel İdare binas

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin şehir merkezinde bütüncül bir tarihi doku oluşturacak projesi Şehir Meydanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Eski Emniyet Binası'nın yıkımıyla resmen başlatılan proje, aralarında Valilik ve Özel İdare İş Merkezi dâhil 25 yapı ve 300 bağımsız birimin yer aldığı adada hayata geçirilecek. Tüm adanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlayan süreçte, hayata geçirilecek projenin detaylarıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Toplamda 35 bin metrekare alana sahip adada, Eski Emniyet Binası (Adliye ek binası) yıkımı büyük ölçüde tamamlanırken, iş merkezinde de tahliyeler sürüyor.

 

2 Kira Bedeli Taşınma Desteği

Hayata geçirilecek proje kapsamında İl Özel İdare İş Merkezi'ndeki esnafa tahliye sürecinde destek de sağlanıyor. Mayıs ayı içinde alınan meclis kararı çerçevesinde yıkılacak bölgelerdeki kiracı esnaflara taşınma desteği veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülen yıkım sürecinde, ağırlıkla Özel İdare İş Merkezi'nde yer alan esnafların kira miktarları üzerinden 2 kira bedeli taşınma desteği sağlanacak. Kurban Bayramı sonrasına kadar tamamlanması beklenen taşınmalar akabinde iş merkezinde yıkım çalışmaları başlatılacak.



Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı