SANKO Üniversitesi Hastanesi`ndebaşarılı Ameliyat
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Elbeyli: ``Ülkemizde İlkler Arasında Sayılabilen Yemek Borusu İyi Huylu Tümörünü Kapalı Yöntemle Çıkartma İşlemini Başarıyla Gerçekleştirdik``
Sağlık 9.07.2021 13:58:10 0

SANKO Üniversitesi Hastanesi`ndebaşarılı Ameliyat Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Elbeyli: ``Ülkemizde İlkler Arasında Sayılabilen Yemek Borusu İyi Huylu Tümörünü Kapalı Yöntemle Çıkartma İşlemini Başarıyla Gerçekleştirdik``

SANKO Üniversitesi Hastanesi, Göğüs Cerrahisi Kliniği başarılı ameliyatlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da yaşayan46 yaşındaki NurullahKahraman, yutma güçlüğü nedeniyle başvurduğu sağlık kuruluşundaverilen ilaç tedavisinesonuç alamayıncabaşvurduğu SANKO Üniversitesi Hastanesi'ndeKulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çeliktarafından muayenesi sonrasında Gastroenteroloji Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Nimet Yılmaz'a yönlendirildi.

 

Endoskopi yapılan hastanın özefagus (yemek borusu) girişinde lümeni geçişi tıkayan bir kitle tespit edildi. Endoskopi işlemi sırası kitlenin trakea (nefes borusu) içine geçmesi ile hastada solunum arrresti (solunum durması) gelişti. Hemen entübeedilen Kahraman, yoğun bakımda tedavi altına alındı.  

 

Kahraman, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Elbeyli'nin değerlendirmesi sonucundaameliyata alındı. Ameliyathane şartlarında endoskopik olarak Prof. Dr. Levent Elbeyli veDr. Öğr. Üyesi Nimet Yılmaz,anjiolipom (bağ dokusunun iyi huylu tümörü) olarak patolojik raporlanan 10 cm'lik kitleyi pedikülünden(sap kısmından) klipsleyerekçıkarttı.

 

Sonrasında kontrol amaçlı yapılan endoskopisinde sorun tespit edilmeyen ve herhangi birşikayeti bulunmayan Kahraman, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

 

PROF. DR. LEVENT ELBEYLİ

Açık bir ameliyata gerek kalmaksızın yapılan bu işlemin ülkemizde alanında ilkler arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Elbeyli, "Hastamızın problemi ender görülmekle birlikte uyguladığımız endoskopik mukozalrezeksiyon (EMR -sindirim sisteminde bulunan erken aşamadaki tümörlerin net bir şekilde çıkarılmasına yönelik yöntem), özel merkezlerde tecrübeli ekiplerle yapılabilmektedir. 1,5 " 2 cm'lik bir cihaz içinden bir taraftan görüntü alınırken, diğer taraftan da uygun cihazlarla tümörün sapı bulunup klipslenerek kitleyi çıkarılıyor" diye konuştu.

 

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Elbeyli, kapalı olarak uygulandığı için hasta açısından daha güvenli ve konforlu olan bu yöntemin aynı zamanda ameliyat sonrası gelişebilecek istenmeyen birtakım sonuçları da önlediğini söyledi.

 

Prof. Dr. Elbeyli, "Her türlü teknik donanım ve uzman bir kadroya sahip hastanemizde gerçekleştirdiğimiz bu işlem sonrası hastamızı sağlığına kavuşmuş ve mutlu bir şekilde evine göndermekten dolayı büyük bir sevinç yaşıyoruz. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyor, tüm hastalara acil şifalar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

ARTIK KORKUSUZ NEFES ALABİLİYORUM

Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle uyku ve yemek yeme gibi temel ihtiyaçlarda problem yaşadığını anlatan Nurullah Kahraman, "Akşam uykuda nefesim kesiliyordu. Artık uyumaya korkuyordum. Yemek yiyemiyor, yediğim yemeği yutamıyordum. Sanki boğuluyordum. Şanlıurfa'da gittiğim hastanede doktorun söyledikleri yaşadıklarım farklıydı" dedi.

 

Rahatsızlığı devam ettiği için daha önce de pek çok kez geldiği SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Kahraman, yaşadığı süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı:

 

"Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çelik hocamıza muayene oldum ve bir kitle tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Elbeyli hocamız ameliyat olmam konusunda görüş belirtti. Ameliyata karar verdik ve çok şükür başarılı bir operasyon geçirerek sağlığıma tekrar kavuştum."

 

Artık korkusuz nefes alabildiğini dile getiren Kahraman, "Prof. Dr. Levent Elbeyli hocamız ve ekibine, sürecin ilk anından itibaren ilgilenen hekimlerimize ve tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

14° / 7.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı