`` Dünümüz Günümüz `` Sıfır Atık Sosyal Öğrenme Çalışması

`` Dünümüz Günümüz `` Sıfır Atık Sosyal Öğrenme Çalışması

Özel Necip Fazıl Koleji daha yaşanabilir bir gelecek adına geri dönüşümde farkındalık oluşturmak için okul koridorlarını sosyal öğrenme alanına dönüştürüldü.

Çevre konusunda hassasiyet gösteren Özel Necip Fazıl Koleji öğrencileri daha önce de birçok projeye imza atmış, bu çalışmalarına bir yenisi daha ekleyerek sıfır atık sosyal öğrenme çalışmasında 1 aylık yüz yüze telafi eğitiminde, öğrencilerin pet şişede içtikleri suları geri dönüşüm kutusunda biriktirip, biriktirdiği bu şişeleri öğrencilerin okuldaki sosyal alanı olan koridorlara rast gele dağıtarak gün boyunca öğrencilere, insanların yaşam alanlarına rastgele attığı atıkların  yaşamı nasıl zorlaştırdığını sosyal öğrenme yoluyla farkına vardılar.

     Özel Necip Fazıl Koleji yöneticileri yapmış oldukları etkinliğe  Tema Vakfı Kahramanmaraş il başkanı sayın Abdurrahman Akbolat bey'i de davet etti. Abdurrahman Bey katıldığı programda öğrencilere atıkların doğaya olan zararları hakkında geniş bilgi  verdi.

      Akbolat; ‘' Tema Vakfı ve Necip Fazıl Koleji işbirliği ile yaptığımız 2020-2021  eğitim öğretim döneminde sıfır Atık Eğitim programı dahilinde okulumuz öğrencileri dışarıda topladıkları pet şişeleri geri dönüşüme göndermesi kapaklarını da tekerlekli sandalye olarak  değerlendirmesi adına yaptıkları çalışmaları burada görmekteyiz. Bu çalışmayı ilimizde ülkemizde plastiğin ne kadar  tehlikeli olduğunu tüm insanlara bu vesile ile duyurmak istiyoruz. Çalışmalarından dolayı okul müdürü Cevdet Bey'e, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.'' dedi.

     Okul müdürü Cevdet Alperen ise; ‘' sıfır atık ile ilgili öğrencilerimizin yapmış olduğu bu ve buna benzer çalışmalar bizleri mutlu ediyor. sıfır atık eğitim çalışmalarına katkı veren mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.''  dedi 

 

 



KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı