Bakan Yanık; ``2013 Yılından Bu Yana Uzman Personelimizle 542 Bin Kişiye Psikososyal Destek Hizmeti Verdik``


Bakan Yanık; ``2013 Yılından Bu Yana Uzman Personelimizle 542 Bin Kişiye Psikososyal Destek Hizmeti Verdik``

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet ve acil durumlarda psikososyal destek ekipleriyle her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirterek, "2013 yılından bu yana meydana gelen afet ve acil durumlarda uzman personelimiz ile 542 binkişiyepsiko

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bakanlığın, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri sunma konusunda ana çözüm ortağı olduğunu kaydeden Yanık, "Afet ve acil durumlarda; etkilenen vatandaşlarımızın en kısa zamanda normal yaşantısına dönmesi için psiko-sosyal destek ekiplerimiz afetlerden sonra en kısa sürede sahaya iniyor" diye konuştu.

 

Bakan Yanık, "Doğal ya da insan faktörü ile meydana gelen afet ve acil durumlarda toplumsal ruh sağlığını korumak, etkilenenlerin normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak amacıyla sahada yürüttüğümüz çalışmalarımız Covid-19 ile birlikte çok daha kapsamlı şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

İl Müdürlükleri tarafından 2013 yılından bu yana deprem, yangın, sel gibi afet ve terör saldırılarını da içeren toplam 148 afet/acil durumda vatandaşlar için başta psikolog, psikolojik danışman, sosyolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci olmak üzere oluşturulan ekiplerle beraber var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Bakan Yanık, "Uzman personelimiz ile 542 binkişiyepsikososyal destek hizmeti verdik" şeklinde konuştu. Yanık, 2021 yılında da 11 afet ve acil durumda 765 personel ile 6.168 kişiye psikososyal destek hizmeti sağladıklarını kaydetti.

 

2021 yılında psikososyal destek verilen afet ve acil durumlar arasında 14-22 Temmuz'daki Rize ve Artvin sel felaketi, 28 Temmuz'daki Antalya, Adana, Osmaniye, Kayseri ve Mersin'deki orman yangınlarıile 29 Temmuz'daki Muğla orman yangını yer alıyor.

 

DERYA YANIK

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!