Gönül Elçisi Bir Ailenin Daha Hayalini Gerçekleştirdi

Gönül Elçisi Bir Ailenin Daha Hayalini Gerçekleştirdi

Yıllar önce Kahramanmaraş'tan gelin olarak gittiği Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren ailenin imdadına Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği yetişti. Derneğin Genel Başkan Yardımcısı C

Afrika ve Asya kıtalarının fakir ülkelerinde yaptığı yardım organizasyonlarıyla tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, bir damla suyla binlerce hayatı daha yaşanabilir hale getirmek için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyor.

Afrika ve Asya'da gıda ve giyim alanında da yardımlarını hız kesmeden sürdüren dernek, Yangın bölgesinde yaptığı yardımların ardından Gaziantep'in İslahiye İlçesine bağlı kırsal Yeşilyurt mahallesinde bir ailenin hayallerini daha gerçekleştirdi.

Derneklerine gelen yardım taleplerine geniş bir araştırmanın ardından cevap veren Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği İslahiye'den gelen yardım talebine kayıtsız kalmadı. Yıllar önce Kahramanmaraş'tan gelin gittiği Gaziantep'in İslahiye İlçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde yokluklar içerisinde mücadele veren Sultan B. Derneğe ulaşarak, eşinin ölümünün ardından yaşam şartlarının giderek zorlaştığını, çocuklarıyla hayat ettiği evin kendilerine çok uzak olduğunu ve çocuklarıyla birlikte eşyasız bir evde yaşamlarını idame ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Gelen yardım çığlığına kayıtsız kalmayan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Demirdelen, duygulu anlar yaşayarak ailenin maddi durum araştırmasını yaptı. Kahramanmaraş'tan yola çıkan Demirdelen ailenin hayallerini gerçekleştirmenin verdiği mutluluğunu hiçbir şeyde olmadığını söyledi.

Demirdelen şöyle konuştu; "Dernek olarak hem yurt içinde hem de gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. İnanın Asya ve Afrika'nın fakir ülkelerindeki insanların durumunu yakından görseniz, kayıtsız kalmanız mümkün değil. Biz dernek olarak ülkemizin ve dünyanın hangi bölgesinde bir yardıma ihtiyacı olan kardeşimiz var ise bağışçılarımızın verdiği desteklerle ulaşmaya çalışıyoruz.

İslahiye'deki ailemize de yetiştik. Sultan teyzemiz Derneğimize yardım için müracaat ettiğinde eşyası olmadığını, çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için maddi durumunun olmadığını söyledi. Bizde hareke geçerek ailemizin ihtiyacı olan malzemeleri aracımıza yükleyerek İslahiye'ye hareket ettik. Ailemizin mutfaktaki tüm işlemlerini hallettik, giyecek ve gıda ve eşya yardımında da bulunduk. O işleri tamamlayıp ailenin gözlerindeki mutluluk inanın dünyanın en kıymetli anlarından biriydi bizim için" dedi.

Demirdelen derneklerinin yardım faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini, 09.09.2021 günü Sri Lanka'da içme suyu kuyusu açmak için yola çıkacaklarını belirtti.

 

 



Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı