KSÜ Üniversitesinde Adını Gururla Taşıdığı Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam`ı Dualarla Andı

KSÜ Üniversitesinde Adını Gururla Taşıdığı Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam`ı Dualarla Andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), adını gururla taşıdığı istiklale giden sürecin fitilini ateşleyen Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam'ı, vefatının 99. yılında Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesinde yer alan kabri başında andı.

Cuma namazı öncesinde Sütçü İmam ve milli mücadele kahramanlarının ruhu için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua gerçekleştirildi.

Cuma namazının ardından Sütçü İmam'ın kabri başında gerçekleştirilen anma programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Sütçü İmam'ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur, KSÜ personel ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Anma programında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Kahramanmaraş'ın Milli Mücadelede öncü bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Kahramanmaraş'ın kurtuluşu Anadolu'nun birçok şehrine topyekûn bir kurtuluş ya da çok büyük bir ümit olmuştur, cesaret vermiştir. Bizim kurtuluş mücadelemizin çok önemli kahramanları vardır, sembol kahramanları vardır. Bunlardan biride ecdadımız Sütçü İmam'dır. Ama İstiklal Madalyamızın veriliş ruhuna baktığımızda bu toplum, bu şehir topyekûn bir kahramandır." dedi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına adını iftiharla taşıdığımız Sütçü İmam'ın şahsında Milli Mücadele şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla anarak başladı.

KSÜ'de geleceğin öğretmenlerini, hekimlerini, mühendislerini nitelikli meslek elemanları olarak hayata hazırladıklarını belirten Rektör Can, "Aynı zamanda üniversitemizin adını gururla taşıdığı Sütçü İmam'ın ve Milli Mücadelemizin kahramanlarının taşıdığı vatan sevgisini, istiklal ve istikbal mücadelesi ruhunu gelecek nesillerimize aktarmak, bu ruh ve heyecanı diri tutmak için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

"Maraş, özgülük ve iradesine gem vurmaya kalkışanlara karşı kahramanca duruşuyla Kahramanmaraş olmuştur." diyen Rektör Can,  bu toprakların vatan olması için fedayı can eyleyen şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasını tamamladı.

Sütçü İmam'ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur da bir konuşma yaparak anma programını düzenleyen başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere KSÜ ailesine teşekkürlerini sundu.

"Sütçü İmam yalnızca bizim değil, bütün Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin dedesidir." diyen Dr. Alaaddin Türkkorur, Sütçü İmam'ın yalnızca iki Fransız askerine değil, işgalci ve sömürgeci zihniyete de kurşun sıktığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, program yapılan dua ve ikramların ardından son buldu.



Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı