Onikişubat Belediyesi Türk Müziği Topluluğu Kahramanlık Türküleri Konseri

Onikişubat Belediyesi Türk Müziği Topluluğu Kahramanlık Türküleri Konseri

Onikişubat Belediyesi 4-12 Şubat Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında Belediye bünyesinde kurulan Türk Müziği Topluluğu tarafından seslendirilen ‘Kahramanlık Türküleri' konserini Necip Fazıl Kültür Merkezinde verdi. Konsere AK Parti Onikişubat Başkanı Mücahit

"Konserimize hepiniz hoşgeldiniz, şehrimiz güzel bir kent. Bu ülkenin geçmişine damga vurmuş geleceğine de damga vuracak bir memleket. Öyle ki dünya savaşından sonra büyük imparatorluğumuz dağılmış, ülkemizin her köşesi müstevli devletler tarafından işgal edilmişti. Ama bu millet öyle bir millet ki davulcusu bile, değil bir kese altın, bu davulun kasnağını altınla doldursanız, memleketimin sinesine bu çomak vurmaz demişti. Hiçbir askeri donanımı olmadan, Maraşlı esaret altında yaşayamayacağından o gün elinde ne varsa 22 gün 22 gece mücadele ettiler. Biz bu mücadelenin adını Yirmiikigün mahallemize verdik. Bu bağlamda Maraş Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcında da bir destan yazmış oldu. Edebiyatın ve dondurmanın başkenti diyoruz ya istiklalin de başkenti. İlk mücadeleyi başlatan bir memleket. Her sene kutladığımız Kurtuluş Bayramımızda Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda Kahramanlık Türküleri görevi bize verildi. Belediyemiz de adını Onikişubat Kurtuluşundan alıyor. Böyle bir belediyenin yöneticisi olmak, böyle bir memleketin ferdi olmak bizler için gurur vesilesi.

Bu güzel akşamda bizlerle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum."

Sanatçılar tarafından kahramanlık türküleri seslendirildikten sonra Başkan Mahçiçek solistlere hediye takdiminde bulundu. Çekilen hatıra fotoğrafları sonrası program sonlandı.



KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı