Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat İçin İlk Katılımcı Ülke İmzasını Attı

7.01.2021 15:05:41

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş'ı dünyaya tanıtacak projesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraşiçinçalışmalarınavefaaliyetlerinearalıksızdevamediyor.

EXPO 2023 fuar alanında sergilenecek dünya bahçeleri için ilk resmianlaşmayıkardeşülkeAfganistan'lagerçekleştirenBaşkanHanefiMahçiçek, "Afganistan AIPH TemsilcisiZabiullahYousoufi'yişehrimizdeağırlamaktanonurduyuyorum" dedi.

İmza töreni öncesi konuşma yapan Mr. Zabiullah Yousou fişu şekildekonuştu.

"İlk önce Türk Hükümetine, AfganistanDevletininvehalkınıngelişimiiçinverdiğicömertdestekleriçinçokteşekkürederim.

Kahramanmaraş'tabulunduğumbirkaçgünlüksüreiçerisindeKahramanmaraşhalkınınşahsımagösterdigimisafirperverlikbenievimdehissettirdi.Eminimbukonukseverlik EXPO süresinceburayagelecekvekatılacakdiğertümülkekatılımcılarını da ziyadesi ile memnun edecektir.

Sayın Başkan Mahçiçek 2019 yılındaÇin'inPekinşehrindedüzenlenenExpo'daAfganistanpavilyonunuziyaretetmiştiveoradabizimAfganistan'ın 5000 yıllıkzenginkültürvetarihinianlatışseklimizibegenipbiziburaya, EXPO 2023 Kahramanmaraş'a bizzat davet etmişti.

Biz SayınBaşkanMahçiçek'in bu teşvik edici, sahiplenici davranışından cok etkilendik. Malesef 2016 yılındaAntalya'dadüzenlenenEXPO'yaceşitlisebeplerdendolayıkatılamamıştık, busebepleKahramanmaraş`a ilk katılımimzasınıatanülkekerdenbiriolmakistedik.

Sizin de bildiginizüzere, EXPO'lardünyaliderlerini, kararvericilerivemilyonlarcaziyaretçiyikendisineçekenveorganizatörülkenin, şehrinuluslararasıimajınıgüçlendirenveilişkilerinigeliştirençokönemlibiruluslararasıetkinlikdir.

EXPO'larbununyanındaşehirlerin altyapı,üstyapı,ulaşım, şehirleşmeimkanlarınıgeliştiren, işveistihdamimkanlarıoluşturan, uluslararasıyatırımcılara da şehreyatırımyapmaimkanıtanıyanetkinliklerdir.

Bu ulusalveuluslararasıgelişmelerinyanısıra expo alanınınexpodan son sonra da ekonomik,sosyalvekültürelfaydasağlayacakbir hale dönüştürülmesiçokönemlivegördüğümkadarıileSayınBaskanMahçiçekveekibibukonudacokhazırlıklılar.

EXPO'dabuanlaşmaylaAfganistan'a 1.000 m²'lik alantahsisedilmişdurumda. Afganistanolarak biz bualandamillipavilyonumuzuinşaedeceğiz. EXPO süresinceçeşitlikültüreletkinlikler, konserler, dansgösterileri, konferanslar, Afganmutfağınıtanıtanetkinliklerveişgörüşmelerigerçekleştireceğiz.

Teşekküreder, saygılarımısunarım. Başarılıbir EXPO dilerim.

 

BaşkanMahçiçekiseşuifadelereyerverdi.

"KardeşAfganistan'ınçokdeğerlitemsilcisiZabiullahYousoufi'yehoşgeldindiyorumve ilk resmiimzayıAfganistan'laatmışolmaktanonurduyuyorum.

2023'tedüzenleyeceğimiz EXPO Onikişubat içinönemlibirgün. Bugünekadar 20'nin üzerindeülke EXPO 2023 Onikişubat'akatılacağınınsözünüverdi. Bu katılımlardanbirtanesinibugünAfganistan'lasomutlaştıracağız.

Afganistanbizimiçinkardeşülkelerimizdenbirtanesidir. Afganistan'ıniçindebulunduğusıkıntılardaülkemiz, devletimizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.Oradabarışgücündebizimaskerlerimizgörevyapmaktadır.Ekonomikolarak da ülkemizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.  DolayısıylakendisinibugünKahramanmraş'taağırlamaktanbüyükbironurduyduğumusöylemekistiyorum.

İnanıyorumki EXPO 2023 Kahramanmaraş'ımızıntanıtımına, güzelliklerinindünyayaaktarılmasına, katılacakülkelerleekonomikilişkilerine, turizmimizeçokkatkısağlayacaktır. Şehrimizintanıtımsıkıntısınıbiruluslararasıprojeolan, Kahramanmaraş'ınbugünekadargerçekleştireceği en büyükprojeolan EXPO ilegidereceğiz.

Çalışmalarımız hem fizikianlamdaalanda, hem de uluslararasıalandadevamedeiyor. Ülkelerlekatılımanlaşmalarınıbirlikteimzalayacağız.

Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olsun diliyorum. Afganistan'laaradakiilişkilerimizikardeşliklerimizibuvesileyleçokdahageliştireceğimiziiyileştireceğimizitemenniediyorum."

 

Atılan imzaların ardından iyi dilek temennileri ile program sonlandı.

 

 



1

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

2

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

3

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

4

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

5

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”