Çabukel: “Elbistan il olmalı”
Siyasi 2.05.2023 15:41:00 0

Çabukel: “Elbistan il olmalı”

İYİ Parti Kahramanmaraş 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Ahmet Çabukel, Elbistan’ın Kahramanmaraş merkezden yeterli hizmeti alamadığını belirterek hızlı bir şekilde toparlanması için Elbistan’ın il olması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezde Fatih Mahallesi ve Kale Mahallesi’nin olduğu bölgenin de hizmet alımında sorunlar yaşandığını aktaran Çabukel, burada da merkez bir ilçe kurulmasının elzem olduğunu ifade etti.
 

Çabukel, “6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş’a sayısız Vali, Bakan hatta defalarca Cumhurbaşkanı geldi; ancak Kahramanmaraş buna rağmen ihtiyaç duyduğu hizmeti alamadı. Örneğin Karşıyaka dediğimiz; Fatih Mahallesi ve Kale Mahallesi’nin olduğu bölge. Burada hizmet yok. O bölgede merkez bir ilçe olması lazım. Yani Kahramanmaraş merkeze bağlı üçüncü bir ilçeye ihtiyaç var. Elbistan'ın ayağa kalkabilmesi için, Elbistan'ın il olması artık zaruridir. Bu bir ihtiyaçtır. Önceden popüler bir söylem olabilir. Popüler bir söylemi artık bırakmak zorundayız. Elbistan, Kahramanmaraş'ın dışında yeni bir il olmalıdır. Buraların merkezden değil de yerinden yönetime ihtiyacı var. Bu bölgelerimiz, Vali ve Kaymakamlar aracılığıyla yerinden hizmet alarak toparlanabilir ” dedi.
 

İYİ Parti Milletvekili Adayı Av. Ahmet Çabukel, Maraş Gündem TV ekranlarında Gazeteci Mehmet Taş ve Bekir Doğan’ın canlı yayın konuğu oldu. Programda, Kahramanmaraş depremleri önce ve sonrasında yaşanan ihmaller, normalleşme süreci, binaların denetimi ve yıkımı, depremle ilgili yürütülecek davalar için özel yetkilendirilmiş mahkemelerin kurulması, seçim çalışmaları ve hizmet alamayan bölgelerde il ve ilçelerin kurulması gibi konular konuşuldu.
 

Çabukel, Kahramanmaraş’ta bazı bölgelerin daha iyi hizmet alabilmesi için Kahramanmaraş’ın tüzel yapısında değişikliğe gidilmesinin önemine değindi. 
 

“KAHRAMANMARAŞ MERKEZE BAĞLI ÜÇÜNCÜ BİR İLÇEYE İHTİYAÇ VAR”
 

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı yaptığı dönemde Kahramanmaraş’ın gezilmedik mahalle ve sokağını bırakmadığını belirten Çabukel, 4 yıl önce gezdiği batı mahallelerinin günümüzle aynı olduğunu ve hak ettiği hizmetten mahrum kaldığını dile getirdi.  
 

Av. Ahmet Çabukel, şöyle konuştu: “Ben Kahramanmaraş'ta birkaç şeyin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Kahramanmaraş merkeze yakın olan Karşıyaka dediğimiz; Fatih Mahallesi ve Kale Mahallesi’nin olduğu bölgeden bahsediyorum. O bölgede merkez bir ilçe olması lazım. Yani Kahramanmaraş merkeze bağlı üçüncü bir ilçeye ihtiyaç var. Eğer orası ilçe olmazsa Onikişubat Belediyesi'nden oraya hizmet gitmesi mümkün değil. Bu bölgeye 4 yıldan beri çok gittim. Neredeyse buradaki bütün mahalleleri tek tek gezdim. İlk gittiğim gün gezdiğimde nasılsa bugün yine aynı. Demek ki son 4-5 yılda hiçbir gelişme, hiçbir yatırım olmamış. İnsanlar hâlâ sağlık ocağı, hastane, doktor, hemşire istiyorlar. Orayı öyle kalkındırmamız artık mümkün değil. Az bir nüfus da yok. Özellikle depremden sonra bölgede yaşayan 100 binin üzerinde nüfus var. Tabii Batı köylerinin tamamını kapsayan büyük bir alandan bahsediyoruz. Dolayısıyla orası ilçe olmalı! Adını ne koyarsanız: İstiklal koyun, Karşıyaka koyun ne koyarsanız fark etmez. Ama orada bir ilçe olmalı. Yerinden hizmet alarak bu bölgemiz ayağa kaldırılmalı. Ben onu yapmak için var gücümle çalışacağım.”
 


Anahtar Kelimeler: Çabukel: “Elbistan olmalı”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı