DSİ Genel Müdürü Akca,  Kahramanmaraş’ta İncelemelerde Bulundu
Ekonomi 21.08.2022 20:50:00 0

DSİ Genel Müdürü Akca, Kahramanmaraş’ta İncelemelerde Bulundu

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, beraberindeki heyet ile birlikte Malatya’dan, Kahramanmaraş’a geçerek bir dizi incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA ve beraberindeki heyet ilk olarak Ceyhan kaynaklarında incelemelerde bulunarak buradan Adatepe Sulaması 1.Kısım ve 2. Kısım işlerinin koordine edildiği şantiyeleri ziyaret ederek ardından çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “ Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çok önemli projelere imza attık. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2022 yılları arasında Kahramanmaraş iline toplam 8.663.223.364 TL yatırım yapılarak, 176 adet tesis hizmete alınmıştır.  Bu tesislerin; 3 adedi İçmesuyu Tesisi, 9 adedi Baraj, 5 adedi Gölet, 17 adedi Sulama Tesisi, 1 adedi Arazi Toplulaştırma ve TİGH, 105 adedi Taşkın Koruma Tesisi, 36 adedi  Hes Tesisidir. Yıllık 26,80 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilerek 600.000 kişiye içme ve kullanma suyu sağlanmıştır. Toplam 175.590 dekar arazi sulamaya açılmış ve yıllık 209.000.000 TL zirai gelir artışı sağlanmıştır. Toplam 279.200 dekar alanda ATTİGH tescili yapılmıştır. 132 yerleşim yeri ve 143.220 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur.

Kahramanmaraş için bunlar yeterli değil diyor yatırıma ve proje üretmeye devam ediyoruz. Bugünde ekibimiz ile birlikte çalışmaları devam eden Adatepe Sulaması 1.Kısım ve 2.Kısım inşaatlarımızda incelemelerde bulunduk. Çalışmalarda gelinen seviyeler hakkında bilgi aldık. Adatepe sulaması 1.kısımın tamamlanması ile 67 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanarak bölgede yapılacak sulu tarımla milli ekonomiye 2022 birim fiyatları ile yıllık 110 milyon TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.  Adatepe Sulaması 2. Kısım inşaatımızda da çalışmaların tamamlanması ile de 59 bin 460 dekar tarım arazisinin sulanması ve yapılacak sulu tarımla 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 90 milyon TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.’ dedi.

DSİ Genel Müdürü  Prof. Dr. Lütfi AKCA, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif BALTA ve beraberlerindeki heyet incelemelerinin ardından Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Sançar BİÇER ’den Bölgenin görev alanında ki projelerin son durumu hakkında bilgi aldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.4° / 13.5°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı