EXPO 2023 konferansı 17 Kasım
Ekonomi 9.11.2022 16:04:00 0

EXPO 2023 konferansı 17 Kasım'da

Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı EXPO 2023 Konferansı organize edildi.

Salonu’nda düzenlenecek olan EXPO 2023 Konferansı’na, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, Bartın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sebahat Açıksöz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şule Kısakürek konuşmacı olarak katılacak. EXPO 2023 Konferansı, Japonya EXPO 2027 Yokohoma’nın Başdanışmanı Takuhiro Yamada’nın konuşmacı olarak yer alacak. 
 
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ;

Doğa Tabanlı Çözümler ve Yeşil Altyapı  
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, ‘Doğa Tabanlı Çözümler ve Yeşil Altyapı’ başlığıyla EXPO 2023 Konferansı katılımcılarını bilgilendirecek. Kent içindeki yeşil alanları korumak ve arttırmak için yeşil altyapı uygulamalarının üretilmesi ve toplumun farkındalığının arttırılmasına yönelik bilgiler verecek olan Karadeniz, doğa tabanlı çözüm önerilerini paylaşacak. 
 
Kentsel Tarım 
EXPO 2023 Konferansı’nın bir diğer konuşmacısı ise Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Prof. Dr. Sebahat Açıksöz olacak. Açıksöz, ‘Kentsel Tarım’ başlığına ilişkin görüşlerini EXPO 2023 özelinde birleştirerek katılımcılara bilgiler aktaracak. Prof. Dr. Sebahat Açıksöz, Kahramanmaraş’ın doğal, tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik özellikler ile arazi yapısını dikkate alarak, tasarım amacına göre kütle ve yapılanma düzeni veya açık alan düzenlemelerini içeren; taşıt ulaşımı, otopark ve servis ilişkileri ve yaya dolaşım ilişkilerini kuran; yapı, sokak, doku, açık ve yeşil alanların ilişkisini ve kentsel mobilya detaylarını gösteren; altyapı unsurlarına EXPO 2023’ün etkilerini bütüncül bir yaklaşımla açıklayacak.  
 
Biyofilik Tasarım 
Konferansta, EXPO 2023’ün alt temalarından biri olan ‘Biyofilik Tasarım’ konusunu ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şule Kısakürek ele alacak. Aynı zamanda EXPO 2023 projelerinden biri olan Şehirlerin En İyi Uygulamaları (UBPA) Değerlendirme ve Seçim Komisyonu’nun da üyesi olan Doç. Dr. Şule Kısakürek, bu alanda yaptığı birbirinden önemli çalışmalarla katılımcıları aydınlatacak. Kısakürek, doğa ile iç içe olan yaşamın yerini kent yaşamının almasıyla birlikte, teknolojinin ve endüstriyel mimarinin hâkim olduğu kentsel dünyada, insanların doğa ile kopan bağlantılarını güçlendirmeye yönelik çözüm önerilerini paylaşacak.  
 
Japon Bahçecilik Kültürü ve Japon Şehirlerinin Yeşil Altyapısı 
Takuhiro Yamada, ‘Japon Bahçecilik Kültürü ve Japon Şehirlerinin Yeşil Altyapısı’ konu başlığı altında küresel ısınma da dâhil olmak üzere çevre ile ilgili endişelerin artmasıyla, Japonya’da hayata geçirilen çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarına dikkat çekecek. Japonya’nın şehir evleri, türbeler, tapınaklar ve imparatorluk sarayları dahil olmak üzere Japon bahçe kültürünün merkezi olan Kyoto’da geleneksel bahçe tekniklerine dair bilgiler de aktaracak olan Takuhiro Yamada, Japon bahçeleri ve çevre düzenlemesi konusundaki bilgi ve teknikleri katılımcılara aktaracak. 
 


Anahtar Kelimeler: konferansı Kasım'

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.2° / 11.4°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı