Görgel, “Hodri meydan!”
Siyasi 28.04.2023 15:54:00 0

Görgel, “Hodri meydan!”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş ilerleyen süreçlerde çok güzel bir şehir olacak. Bu süreci çok dikkatli takip edeceğiz, şahsım ve partimiz adına söz veriyorum” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel özel bir haber sitesinin canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Burada konuşma yapan Başkan Fırat Görgel, 6 Şubat depreminin Kahramanmaraş halkı için bir dönüm noktası olduğunu ve önümüzde seçim olmasına rağmen önceliğin deprem olması gerektiğini söyledi. Görgel, “Kahramanmaraş’ta siyaset yapan herkes için söylüyorum, bizim ilk gündemin deprem olmalıdır. Bu süreçten sağlıklı çıkabilmemiz için büyük bir emek sarf etmemiz lazım. Dünya tarihinin en önemli afetlerin birisidir. Bu nokta da böylesi bir hadise çoğu kişinin hayatını değiştirmiştir” dedi.
İktidar partisi olarak sorumlulukların bilincinde olduklarını ifade eden Görgel, “Bizim gündemimiz de başka bir şey olması mümkün değil. En azından deprem öncesi koşullara kavuşana kadar. Çok önemli sorumluluğumuz var. Kahramanmaraş’ın yapımıyla alakalı süreci hızlandırmak, sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz bunun için çabalıyoruz. Bu nokta da devletimiz çok önemli bir reaksiyon gösterdi” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK ÇABA SARFEDECEĞİZ”


Başkan Görgel, Deprem sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmalarını sürdüklerini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koordinesinde çok nitelikli şekilde ilerlediğini ifade etti. Görgel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bakanımızın ilk günden itibaren burada olması diğer illere nazaran daha hızlı hareket etme kabiliyetimizi doğurdu. Çok sayı da Valimiz ve Büyükşehirlerimiz hala Kahramanmaraş’ımızda bu sürece olumlu şekilde katkı veriyorlar. Hızlı bir reaksiyon almamız Kahramanmaraş’ı belirli bir noktaya getirdi. Tabi ki bu nokta bizim için kesinlikle yeterli değil. Biz şuan da insanların o şoktan çıkması için bir şeyler yapmaya çalıştık. İstisnasız her insanımızın deprem öncesi koşullara kavuşması için büyük çaba sarf edeceğiz. Bir yıl sonra tüm vatandaşlarımız sıcak yuvalarında oturmaya başlayacaklar. Deprem öncesi barınma ve iş yerleri sorunlarını gidereceğiz. Bu süreçlerin hızlı ilerlemesi için büyük gayret gösteriyoruz, bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Kahramanmaraş ilerleyen süreçlerde çok güzel bir şehir olacak. Bu süreci çok dikkatli takip edeceğiz, şahsım ve partimiz olarak söz veriyorum.”

“AK PARTİ DE SİYASET YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözleri yerine getirmesiyle Dünya’nın en güvenilir lider olduğunun altını çizen Görgel, AK Parti de siyasetinde görev almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Görgel, “Cumhurbaşkanımız verdiği sözleri yerine getirmesiyle dünyanın en güvenilir lideridir. Bu noktada vatandaşlarını hiçbir zaman inkıtaa ’ya uğratmamış verdikleri sözün arkasında durmuştur. Büyük toplumsal olaylara rağmen Türkiye’yi önemli bir noktaya getirmiştir. Dünya siyasetinde her hangi bir uzlaşmazlık olduğunda ilk akla gelendir. Böyle bir liderle siyaset yapmaktan her zaman gurur duyuyorum. Gittiğimiz her nokta da Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı rahata kavuşturacağımızı güveni inanılmaz derecede yüksektedir. Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız bir yıl içerisinde bizi evlerimize kavuşturacağına dair söz verdi kesinlikle yapar diyorlar. Buna dair ne muhalefete ne de başka bir siyasi partiye güven var. Ama Cumhurbaşkanımıza güven sonsuz. Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanımıza güven konusunda gördüğümüz tablo bizler için gurur vericidir” ifadelerini kullandı.

“MÜTEVAZİ ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”


Milletvekili Adaylarının saha da aktif bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirdiğini ifade eden Görgel, deprem hassasiyetinden dolayı saha da ki çalışmalarını müziksiz ve daha mütevazi şekilde sürdürdüklerini söyledi. Görgel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “12- 13 Nisan da seçim çalışmalarımızı başlattık. 9 Mayıs itibariyle listelerimiz belirlendi. Şu an da Milletvekili Adaylarımız sahada çalışmalarını aktif şekilde devam ettiriyorlar. Biz seçim çalışmalarımızı müziksiz olarak yapıyoruz. Seçim ofislerimizi yavaş yavaş açıyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezimiz bugüne kadar tüm Milletvekili adaylarımıza 95 tane program yapmış durumdadır. Tüm ilçelerde mahallerimizi yüzde 40 oranda tamamlamış durumdayız. Seçim sonuna kadar tüm Kahramanmaraş’ı gezmiş olacağız. Gayet planlı ve mütevazi bir şekilde Kahramanmaraş’ın ruhuna uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçimi milletin gözüne girdirmenin ve bu gündemler ile milleti meşgul etmenin doğru olmadığına inanıyoruz. Bizim gündemimiz deprem ve depremde oluşan yaraları sarmaktır. Bu süreçte neler yapacağımızı doğru şekilde vatandaşlarımıza ifade etmektir. Süreç çok sağlıklı ilerliyor, hiçbir problem yaşamıyoruz.” 

“BİZ HİZMET SİYASETİ YAPARIZ”


Muhalefetin gündeminde her zaman AK Parti’nin olduğunu söyleyen Görgel, biz hizmet siyasetimizle kendimizi ifade ederiz dedi. Görgel, “Bizlere demediklerini bırakmıyorlar. Onlarla hiç muhattap olup ilgilenmiyoruz.  Biz hizmet siyaseti yaparız, yaptıklarımızla kendimizi ifade ederiz. Saha da Cumhurbaşkanımıza, Milletvekili adaylarımıza oy istiyoruz. Devletimiz her zaman büyük bir projeyle karşımıza çıkıyor. Biz bunun gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın inandığı davaya hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Hiçbir zaman başka bir partiye gideceğime dair aklımda düşünce oluşmadı. Kimliğime ve karakterime uygun olan tek yerin AK Parti olduğunu düşünüyorum. Çok doğru bir yer de ve çok doğru bir liderin yanında siyaset yaptığıma inanıyorum. O lider bugün vatandaşa verdiği sözleri tutmuş, hayatında zikzaklar yaşamamış, siyasi duruşu değişmemiştir. Bizde liderimizle beraber o ahlakta siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“SİYASETİ AHLAKLI YAPMAK LAZIM”


Görgel, Muhalefet bizim ilgileneceğimiz bir alanda değil diyerek, siyasetin ahlaklı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Muhalefet bizim ilgileneceğimiz bir alanda değil. Bundan bir seçim önce başkan adaylarının nerelerden geldiklerine bir baksınlar. Kahramanmaraş’ta yaşamamış, başka adaylar başka partilerde aday gösterildi. Yerlere göklere sığdırılamayan adaylar bir seçim öncesine kadar belki de Kahramanmaraş’ın yüzünü görmediler. Bol keseden atıyorlar. Kahramanmaraş’a bir yatırım getirdi mi? Yok. En büyük belediyeler onlarda. Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir şey getirdin mi? Yok. Bunlar atmayla olmaz. Siyaseti ahlaklı yapmak lazım. Biz ahlakımızdan dolayı bazı şeyleri söylemiyoruz. Bu bize yakışmaz.”

“HODRİ MEYDAN”


Tüm muhalif siyasetçilere “Hodri Meydan” diyen Görgel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin deprem süresince Kahramanmaraş’a kattıklarını envanterini çıkartın, bende Kayseri Büyükşehir Belediye’sinin Kahramanmaraş’a kattığının envanterini çıkarayım. Eğer Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden fazla değilse ben siyaseti bırakıyorum” dedi. Görgel, Kahramanmaraş evladı olmanın ağır bir hükümlülüğü olduğunu ifade ederek konuşmasının devamın ise şunları kaydetti; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sürecinde Kahramanmaraş’a kattıklarıyla, İstanbul’un İlçesi Beyoğlu Belediyesi’nin deprem sürecinde Kahramanmaraş’a kattıklarını bir aynı kefeye koyalım hangisi fazlaysa tartışalım. Kahramanmaraş’a tek bir iğne getiren insandan Allah razı olsun, başımızın üstünde yeri var. Ama atıp tutuyorlar, öyle bir şey yok. Bu işin algısını farklı yansıtmaktır. Her şey devletin kayıtlarında var. Konteyner kentlere, çadırkentlere git vatandaş Cumhurbaşkanımız hakkında ne diyor, gör. Biz ahlakımızdan bir şey demiyoruz. Bu memleketin çocuğu olmak böyle bir şey değil memleketine ne yapıyor, yapılıyor ona bakmak lazım. Herkes gece gündüz çalışırken, diğerinin gelip üç beş fotoğraf çektirip ekiplerimiz buradaydı demesi doğru değil.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale
 


Anahtar Kelimeler: Görgel “Hodri meydan!”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.4° / 13.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı