“Haydi koş gel, Camiler seninle güzel”
Eğt.-Kült. 5.08.2022 17:30:00 0

“Haydi koş gel, Camiler seninle güzel”

Diyanet İşleri Başkanlığının Yaz Kur’an Kurslarında eğitim, kültürel, sosyal etkinlikler ve çocuklara yönelik oyunlarla renkli ve eğlenceli şekilde devam ediyor.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı Camilerde Yaz Kur’an Kursları'na katılan öğrenciler, bir taraftan Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimi okumayı ve temel bilgileri öğrenirken diğer taraftan da  çeşitli etkinlik ve oyunlarla keyifli eğlenceli saatler geçiriyorlar. 

90 bin camide olduğu gibi Kahramanmaraş’ın  tarihi Sarayaltı Cami’nde de “Haydi koş gel, Camiler seninle güzel” temasıyla Yaz Kur’an kursları devam ediyor. Dini eğitimin yanı sıra çocuklar değerler eğitimi, manevi ve sosyal hayata dair bilgiler ve ahlaki kuralları öğreniyorlar. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı  arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan  iş birliği protokolü gereği çerçevesinde Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı Sarayaltı Camii avlusunda güzel bir etkinliğe imza atıldı. 

Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi, Sarayaltı Camiinde gönüllü gençlerle beraber yaz Kur’an kursuna katılan çocuklara, “merkezim her yerde” sloganıyla Palyaço eşliğinde Çocuklara boyama, matrak yarışı ve halat çekme yarışı gibi sportif faaliyetlerle oldukça keyifli bir gün geçirdiler.  
Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Canbolat’da izleyiciler arasındaydı. Çocukların neşesi camilerde din görevlilerini de mutlu ettiğini belirten Müftü Canbolat; “ Yaz Kur’an kurslarında öğrencilerimizin zevk ve neşesini artırmak, eğitime katkılarını daha güzel hale getirmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol doğrultusunda bu gün camimizde eğitimize neşe katsın diye gelen Gençlik koordinatörlerinin katkısıyla güzel bir gün geçirdik. Amacımız gençlerimizin dini hayata etki ve katkılarını daha üst düzeye getirebilmek. Çünkü bu günün gençleri, bu günün çocukları yarının  büyükleri olarak karşımıza çıkacak. Toplumun birer fertleri olan bu gençler dinini öğrenmiş, hayatını güzel yaşayan, her türlü kötülükten uzak kalacak şekilde  bir hayat ortaya koymaları için bilgilerini kültürlerini arttırmaya çalışıyoruz. Bu gün bize destek olan Gençlik ve Spor müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Arguz’da konuşmasında  çocukların mutluluklarına katkı sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı ile aramızda olan protokol gereği bir etkinlik yapmanın sevincini yaşadıklarını belirtti; Çocukların gözlerindeki mutluluğun artması için bu tür etkinliklere devam edeceklerinin altını çizdi. 

Programa; Dulkadiroğlu Müftüsü Ali Canbolat, Şube Müdürü Mikail Koç, Gençlik spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri  Mustafa Arguz, Yusuf Bayram Demirci, Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik koordinatörü Cafer Dağ, Gençlik merkezi  gönüllüleri ve elamanları ile Cami görevlileri katıldı. 

HAVUZDA SERİNLEDİLER 
Öte yandan Yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler daha sonra havaların sıcak olması dolayısıyla havuzda serinlediler. Gençlik Spor il Müdürlüğü Batıpark Yüzme havuzu kapıları bu kez de Yaz Kur’an kursları öğrencilere açtı. Çocukların su içindeki eğlenceli dakikaları gözlerinden kaçmadı.             


Anahtar Kelimeler: “Haydi Camiler seninle güzel”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı