Hemşehrimiz, Köln Eğitim Ataşesi görevine atandı
Eğt.-Kült. 28.07.2022 21:51:00 0

Hemşehrimiz, Köln Eğitim Ataşesi görevine atandı

Almanya’da Türk toplumunun en yoğun yaşadığı Köln kentine, eğitim ataşesi olarak Hemşehrimiz Dr. Muhterem Dilbirliği atandı.

1969 Kahramanmaraş doğumlu Dr. Muhterem Dilbirliği’nin, Almanya’daki Türklerin hakları, ayrımcılık ve eğitim konularına dair çeşitli dergilerde yazıları ve akademik çalışmaları bulunmaktadır .

Avrupayı yakından tanıyan akademisyen Dr. Muhterem Dilbirliği Almanya da Türkçe derslerinin yaygınlaşması, Almanya da yaşayan vatandaşlarımızın hakları, ayrımcılık , eğitim konularında hem teşvik hem yardım konusunda yanlarında olma noktasında çalışacak . 

Dr. Muhterem Dilbirliği Kimdir :

1969 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1986 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesinden mezun olarak, aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde üniversite eğitimine başladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesinden mezun oldu. Avukatlık stajı sonrasında, 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi İdari bilimler Fakültesi, Uluslarası İlişkiler Bölümü, Devletler Genel Hukuku alanında araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 1994 yılında başladığı, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ana bilim dalındaki tezli yüksek lisansını, 1996 yılında tamamladı. 1999 yılında Kırıkkale Üniversitesindeki görevinden ayrıldı ve Almanya’ya yerleşti. 2015-2020 yıllarında Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Genel Kamu Hukuku ana bilim dalında, “AVRUPA’DA DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ BAĞLAMINDA ALMANYA ÖRNEĞİ“ başlıklı doktora tezini başarıyla savunarak hukuk doktorasını tamamladı.

1999-2015 yılları arasında Almanya'da Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi nezdinde yeminli tercümanlık ve Düsseldorf Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yaptı. Almanya’da bulunduğu yıllarda aynı zamanda başta Almanya İslam Konseyi olmak üzere, pek çok sivil toplum örgütü ve islami çatı kuruluşlarında görev yaptı. 2013-2015 yılları arasında Federal Hükümetçe desteklenen Avicenna Vakfı Genel Kurul Üyeliğine seçildi. 2015 Haziran-Kasım aylarında THK üniversitesi Genel Sekreter Yardımcsı ve Genel Sekreter vekili olarak çalıştı. 2016 Şubat-Ağustos ayları arasında TİKA‘da sözleşmeli hukuk müşaviri olarak görev yaptı. 8 Ağustos 2016 tarihinde öğretim görevlisi olarak Polis Akademisinde göreve başladı. 

Ağırlıklı çalışma alanları, İnsan Hakları, Avrupa’da Din ve Vicdan Özgürlüğü, Avrupa’da Irkçı Yapılar, Nefret Suçları dır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.1° / 16.9°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı