Hopur İçmesi ilgi bekliyor

12.06.2015 13:45:09

Çok eski bir yerleşim yeri üzerinde bulunan Şerefoğlu Köyü'nün yaklaşık 1- 2 km yukarısında yeralan Hopur İçmesi ilgi bekliyor.

Hopur içmesi olarak anılan bölge, Şerefoğlu Köyü'nün eski adından geliyor. İki dağın arasında kalan vadinin değişik yerlerinden, kendiliğinden yer yüzüne çıkan suyun tadı acı. Sindirimi kolaylaştırıcı, taş dökücü v.b. özellikleri olduğu düşünülüyor.

İçmede çıkan koyu yeşil renkli çamurda, ekzema v.b. cilt hastalıklarına iyi geldiği düşüncesiyle kullanılıyor.

Hopur İçmesi'nin sahibi yöneticiliğini yürüten Mevlüt Türkmen, Dulkadiroğlu Belediyesi'ne bağlı Şerefoğlu Hopur İçmesi'nin konaklama, piknik, park, restoran alanı olmak üzere yaklaşık 3 yıl kadar önce İl Özel İdaresi Komisyon Başkanlığı'ndan aldığını söyledi. İçme Suyu kiralaması konusunda bütün evraklarının tamam olmasına rağmen Milli Emlak'a da başvurduğu halde Maliye Bakanlığı'ndan "İşletme Sözleşmesi" alamadığını söyledi.

Hopur İçmesi'nin sahibi yöneticiliğini yürüten Mevlüt Türkmen'in konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: "Ben buraya insanlara hizmet için geldim, ancak bütün gayretlerime rağmen insanlara protokol işlemleri yüzünden gerekli hizmeti veremiyorum. Buranın şifalı suları Şeker Hastalığı, Tansyon, böbrek rahatsızlıkları, idrar yolları sorunları gibi rahatsızlıklara çok iyi geldiği biliniyor. Gerekli izinleri aldığım takdirde fabrikasyon sistemi kurarak şişelenmiş içme suları tesisi ile Ülkenin her tarafına ulaşmayı hedefliyorum. Burası merkeze 13 km uzaklıkta yer alan bir yer. Yani çok yakın. Hemen herkesim insanın rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda. 4 Mevsim hizmete açık olan bölgemiz misafirlerimiz açısında çok cazip. Muhtarlıkla işletme belgemi alamadığımdan dolayı zaman zaman sorunlar yaşıyoruz. Merkezimizi ziyaret edenlerin yüzde doksandokuzu bu şifalı sulardan memnun olduklarını belirtiyor. Birçok hatalığa iyi gelen Hopur İçmesi şifalı çamuru ile de romatizma, cilt sorunları, eklem romatizması gibi sorunlara çözüm olabiliyor. Yaptığımız araştırmalara göre bölge Türkiye'de eşine az rastlanır bir kaynak ve şifalı su. Yetkililerden Hopur İçmesi bölgesinin sorunlarının çözümü noktasında yardım bekliyor tüm halkımızı bölgeyi ziyarete bekliyoruz." dedi. (EKREM DUZMAN)



1

Hemşehrimiz Işıksalan “ULUSAL TV”de

2

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

3

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

4

Başkan Akpınar, Mahalle zi̇yaretleri yaparak vatandaşlarla hasbi̇hal etti

5

“Kazandığımız belediyelerinde kazanmadığımız belediyelerinde ensesinde olacağız”